Η μακάβρια μοίρα του άτυχου Παναγιώτη Βρυωνίδη

a 368 Ειδήσεις
a 6858 Ειδήσεις
Η ιστορία του νιόπαντρου παλικαριού που χάθηκε στο ταξίδι του μέλιτος του στην Καραϊβική. Μετά το καρδιακό, το πρώτο αεροπλάνο που θα τον μετέφερε έφερε βλάβη και το δεύτερο έπεσε στη θάλασσα σε περιοχή, που υπήρχαν καρχαρίες. Το μικρό αεροσκάφος που χρησιμοποιήθηκε δεν είχε χώρο για τη νεαρή σύζυγο του, Μάχη, η οποία μεταφέρθηκε στη Μαρτινίκα με άλλο μέσο… 

Η είδηση του θανάτου του 29χρονου Παναγιώτη Βρυωνίδη, υπαλλήλου στα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank, έκανε το γύρο του κόσμου, όμως συγκλόνισε ιδιαίτερα τους κατοίκους της Αξιού στη Λακατάμια, εκεί όπου βρίσκεται το πατρικό του.

Με τη σύζυγό του Μάχη Γαβριήλ που κατάγεται από τον Ψεματισμένο, γνωρίζονταν εδώ και χρόνια και μαζί έβλεπαν με αισιοδοξία το μέλλον, σε ένα δικό τους σπίτι.

Παντρεύτηκαν τον περασμένο Οκτώβρη, όμως το ταξίδι του μέλιτός τους άρχισε μόλις πρόσφατα, το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου από τη Νέα Υόρκη. Ταξίδεψαν μέχρι το Μαϊάμι και από εκεί ξεκίνησαν με κρουαζιερόπλοιο να κάνουν τον γύρο της Ανατολικής Καραϊβικής.

Ο άτυχος Παναγιώτης, όμως, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αντιμετώπισε καρδιακό πρόβλημα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Αγίου Μαρτίνου, για τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια κλήθηκε νοσοκομειακό αεροσκάφος για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο στη Μαρτινίκα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση διακοσίων χιλιομέτρων, όμως λίγα μόλις λεπτά μετά την απογείωσή του, κατέπεσε στα κρύα νερά, παρασέρνοντας στο θάνατο, όχι μόνο τον Παναγιώτη αλλά και τα υπόλοιπα άτομα που ήταν στο αεροσκάφος.

Είχε προηγηθεί προσπάθεια να σταλεί άλλο μεγαλύτερο αεροσκάφος, όμως τελικά δεν καρποφόρησε, διότι αυτό παρουσίαζε προβλήματα.

Το μικρό αεροσκάφος που χρησιμοποιήθηκε δεν είχε χώρο για τη Μάχη, η οποία μεταφέρθηκε στη Μαρτινίκα με άλλο μέσο.

Στα σωστικά συνεργεία για εντοπισμό των επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους, εργάστηκαν πέραν των 100 ατόμων, μεταξύ των οποίων και δύτες.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ