Καμηλοπάρδαλη τα βάζει με αγέλη λιονταριών και βγαίνει νικήτρια

Καμηλοπάρδαλη τα βάζει με αγέλη λιονταριών και βγαίνει νικήτρια

Μια απίστευτη αναμέτρηση

Η μάχη ζωής και θανάτου καταγράφηκε από κάμερες επισκεπτών της περιοχής, ενώ τα πλάνα κόβουν την ανάσα από την αγωνιώδη και τελικά νικηφόρα για την καμηλοπάρδαλη έκβαση της μονομαχίας.

Μερικές εντυπωσιακές αλλά κι εξαιρετικά σπάνιες εικόνες κατέγραψε ο φακός ορισμένων επισκεπτών στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ της Νοτίου Αφρικής, οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά σε μία επική μάχη επιβίωσης μίας αρσενικής καμηλοπάρδαλης, η οποία έδωσε πολύωρη μάχη για τη ζωή της, με αντιπάλους μία αγέλη λιονταριών.

Σύμφωνα με τους τουρίστες, που ακούσιά τους έγιναν αυτόπτες μάρτυρες μίας μονομαχίας την οποία δεν έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε συχνά, η επίθεση των λιονταριών ξεκίνησε όταν εντόπισαν την καμηλοπάρδαλη σε έκταση του πάρκου, ενώ το όλο σκηνικό φαίνεται να διήρκησε περισσότερες από πέντε ώρες, με το επιβλητικό και πανύψηλο θηλαστικό να καταφέρνει να επιβιώσει χάρη στην επιμονή αλλά και το μέγεθός του.

Πιο συγκεκριμένα, το ζώο βρέθηκε σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, καθώς ένα από τα λιοντάρια κατάφερε να αναρριχηθεί στην ράχη της, ενώ τα υπόλοιπα λιοντάρια της αγέλης προσπαθούσαν να την ακινητοποιήσουν δαγκώνοντας τους τένοντες των κάτω άκρων.

Η μάχη εξελίχθηκε σε αναμέτρηση για γερά νεύρα, καθώς καμία πλευρά δεν έδειχνε διάθεση για υποχώρηση, όμως εν τέλει το πείσμα και τα προσόντα της καμηλοπάρδαλης στάθηκαν αρκετά από να την γλιτώσουν από το να γίνει το γεύμα των πεινασμένων θηρευτών της Αφρικής.

giraf1 καμηλοπάρδαλη, ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

Το βίντεο από την μοναδική μάχη επιβίωσης δημοσιοποιήθηκε από το National Geographic, με τους συντάκτες να επισημαίνουν ότι συνήθως τα λιοντάρια αποφεύγουν τις επιθέσεις σε ενήλικες καμηλοπαρδάλεις, καθώς το ύψος κι ο όγκος του μπορούν ακόμα και να σκοτώσουν τους κορυφαίους θηρευτές της σαβάνας.

Στην προκειμένη περίπτωση, εντούτοις, θεωρείται πως το μοναχικό θηλαστικό μπήκε στο στόχαστρο των λιονταριών, όταν απομονώθηκε από τα υπόλοιπα ζώα του είδους, γεγονός που θεωρήθηκε από τα λιοντάρια ως ιδανικός στόχος για το επόμενο γεύμα τους.

Πηγή