Σύσταση επιτροπής Δημόσιας Υγείας στον Δήμο Δερύνειας

3f176f93 35c2 438d ad66 3239edf8b98c 7676767676444444 1

Στο Δήμο Δερύνειας συστάθηκε πρόσφατα Δημοτική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας, με στόχο τη συζήτηση θεμάτων που αφορούν την υγεία των πολιτών, λόγω της κλιματικής αλλαγής και της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται ότι “το Δημοτικό Συμβούλιο Δερύνειας, αφουγκραζόμενο τα καθημερινά προβλήματα και τις ανησυχίες των δημοτών για προστασία της δημόσιας υγείας αποφάσισε τη σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας με βάση το Άρθρο 45 – του Περί Δήμων Νόμου (Ν.111/1985) ως έχει τροποποιηθεί μέχρι σήμερα”.

Προστίθεται ότι “στόχος και ρόλος της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας είναι η συζήτηση και η προώθηση θεμάτων προς το Δημοτικό Συμβούλιο που επιβαρύνουν τη δημόσια υγεία, ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, της μόλυνσης του περιβάλλοντος και της συνεχούς αναβάθμισης της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Όπως προνοείται από το Άρθρο 45 (5) του Νόμου, Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας θα είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος και μέλη της δύνανται να είναι όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εάν το επιθυμούν”.Στο δελτίο Τύπου σημειώνεται ότι ο Δήμος Δερύνειας θεωρεί πως “σε μια συμμετοχική δημοκρατία επιβάλλεται η εμπλοκή των δημοτών μας στην διεύθυνση και διαχείριση

των διαφόρων προβλημάτων. Γι’ αυτό ο Δήμος καλεί τους δημότες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην Επιτροπή Δημόσιας Υγείας να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Δήμου Δερύνειας στο τηλέφωνο 23 811000 ή μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος”.

Πηγή: ΚΥΠΕ