Δεκαπέντε οι βουλευτές που βρίσκονται στη λίστα Γιωρκάτζη

ImageHandler 4 1 βουλευτές, Λίστα Γιωρκάτζη

Άκρως αποκαλυπτικός ήταν ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, μιλώντας για το πώς έφτασε στα χέρια του η λίστα Γιωρκάτζη αλλά και για το πόσοι βουλευτές περιλαμβάνονται σε αυτή, κατά την πρωινή του παρέμβαση στο κρατικό ραδιόφωνο.

Συγκεκριμένα, ο κος Συλλούρης ανέφερε πως «στο δημόσιο διάλογο επικρίθηκα για την έδωσα τη λίστα πίσω. Την έδωσα περίπου ένα μήνα μετά που ανέλαβε ο νέος Διοικητής, όταν την πήρα την μέρα και την ώρα – ήταν απόγευμα – που η κυρία Γιωρκάτζη μου είπε: φεύγω σήμερα και μαζεύω τα πράγματα μου. Μαζεύοντας τα πράγματα της αποφάσισε να μου στείλει και τη λίστα εμένα.»

«Και έδωσα τη λίστα πίσω στον Διοικητή, όταν επέστρεψε από την Αμερική, δηλαδή ένα μήνα μετά που ανέλαβε περίπου, διότι πρώτον δεν ήταν λίστα που ζητήθηκε, δεύτερον και αν ήταν η λίστα που ζητήθηκε είναι λανθασμένη και δεν την έχει επεξεργαστεί κανένας, δεν ήταν με το σωστό περιεχόμενο. Έχει βάλει άτομα μέσα, τουλάχιστον, για του 14 -15 βουλευτές που έχουμε εκεί το 1/3 ή οι μισοί είναι εξυπηρετούμενα τα δάνεια τους και είναι πάνω», εξήγησε ο κος Συλλούρης.

Ο κος Συλλούρης ερωτηθείς αν οι άλλοι μισοί έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια, απάντησε πως «δεν είπα ότι για τους άλλους μισούς είναι μη εξυπηρετούμενα, εξετάζει ο καθένας και δίνει τις εξηγήσεις του. Δεν το εξέτασα, ούτε έχω τη δυνατότητα να κάνω αυτή την μελέτη».

Ο πρόεδρος της Βουλής εξήγησε επίσης πως και στο τέλος οι άλλοι μισοί να έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια, δεν πρέπει να αφήνεται να νοηθεί ότι είναι κάτι ενοχοποιητικό.

«Άρα το εύρημα εδώ δεν είναι ποίοι και πόσοι βουλευτές έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο. Το εύρημα εδώ είναι γιατί αυτή η λίστα δόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, γιατί δόθηκε χωρίς να την επεξεργαστούν και γιατί αυτή η λίστα είχε όλα αυτά τα λάθη», συμπλήρωσε.

«Ήταν άλλες οι σκοπιμότητες; Είναι, δηλαδή, ανευθυνότητα και ανεπάρκεια… η πράξη που έκαμε η κυρία Γιωρκάτζη;», διερωτήθηκε ο κος Συλλούρης.

Πηγή: Ant1