Σε Αγία Νάπα, Σωτήρα και Λιοπέτρι ο Αβέρωφ Νεοφύτου (ΒΙΝΤΕΟ)

1 exclusive, Αβέρωφ Νεοφύτου, ΔΗΣΥ

Την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Στην Αγία Νάπα, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Γιώργο Κάρουλλα, Νίκο Γεωργίου και στελέχη του κόμματος είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Χρίστο Ζαννέτου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Ζαννέτου δήλωσε για την επίσκεψη του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού τα εξής:

«Να καλωσορίσω τον φίλο, Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στην Αγία Νάπα, να τον ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον του να μάθει για τα τεκταινόμενα τόσο του τουρισμού όσο για τα έργα μας και τις εξελίξεις εδώ στον Δήμο μας. Πραγματικά χαίρομαι διότι τέτοιες συναντήσεις, τέτοιες επισκέψεις είναι αυτές που μέσα από συνεργασία συζητούμε τα διάφορα προβλήματα, τις διάφορες απαιτήσεις μας και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε και την ανάλογη στήριξη που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του οράματός μας. Συζητήσαμε μαζί για τα θέματα του τουρισμού, ν’ αναφέρουμε ότι η τουριστική βιομηχανία φέτος στην Αγία Νάπα ήταν σχετικά σε καλά επίπεδα συγκρινόμενη σίγουρα με το 2020 καμία σχέση, συγκρινόμενη με το 2019 μπορώ να πω είμαστε σ’ ένα επίπεδο περίπου μέσο όρο το 65%. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν όλα τα ξενοδοχεία και λειτουργούν με μία πληρότητα της τάξης του 55-60% περίπου και στηρίζονται ακόμη περισσότερο τα Σαββατοκύριακα από τον εγχώριο τουρισμό».

Παρακολουθήστε πλάνα από την περιοδεία Αβέρωφ Νεοφύτου:

Ερωτηθείς για τις προβλέψεις του Οκτώβρη, ο κ. Ζαννέτου απάντησε:

“Οι προβλέψεις για Οκτώβρη σίγουρα είναι δύσκολες αναμένεται τουλάχιστον μέχρι τις 15 με 20 του Οκτώβρη ότι η κατάσταση ως έχει σήμερα γύρω στο 55 με 60 % μέσον όρο πληρότητας θα συνεχιστεί. Γνωρίζουμε όλοι ότι μετά τις 15 με 20 Οκτώβρη πάντοτε οι πράκτορες λιγοστεύουν ή σταματούν κάποιες από τις πτήσεις άρα σίγουρα δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η εξέλιξη μετά. Να τονίσω φέτος ότι έχει συμβάλει πάρα πολύ η αύξηση και η συνεργασία που το κράτος, η κυβέρνηση, σύναψε με αεροπορικές εταιρείες low cost κι αυτό συνέβαλε στο να έχουμε κόσμο ο οποίος ταξίδεψε από μόνος του μέσα από τις εταιρείες αυτές και αυτό ήταν εμφανές στην Αγία Νάπα και η ποιότητα του κόσμου, διότι όλοι γνωρίζουμε ότι όταν ένας ταξιδεύει μόνος του σίγουρα αναζητά διαφορετικές εμπειρίες και διαφορετικές επιλογές. Κι αυτό έδινε την ευκαιρία στον κόσμο αυτόν να επισκεφθεί τόσο τα εστιατόρια όσο και τις παρεμφερείς υπηρεσίες του Δήμου μας. Θέλω να πω ότι υπάρχει μία ευχαρίστηση σε ότι αφορά τη δουλειά που έχει γίνει φέτος γενικότερα από τις επιχειρήσεις, εάν εξαιρέσουμε φυσικά την εσωτερική περιφέρεια της Αγίας Νάπας η οποία όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και αναμένουμε ότι σύντομα θα μπορέσουν μέσα από την εκπόνηση του νέου τοπικού σχεδίου ν’ αναβαθμίσουν και να αναθεωρήσουν είτε τη λειτουργία τους είτε τον τρόπο που δουλεύουν ώστε να μπορέσουν και αυτοί να ανταπεξέλθουν.”

2 exclusive, Αβέρωφ Νεοφύτου, ΔΗΣΥ

Από την πλευρά του ο κ. Νεοφύτου δήλωσε τα εξής:

“Σήμερα βρισκόμαστε στην Αγία Νάπα και κάθε μέρα που είμαι με τον κόσμο, με τους Δημάρχους, με τον ιδιωτικό τομέα, περισσότερο νοιώθω αισιόδοξος για την πορεία της χώρας μας. Είχα πριν μερικές εβδομάδες δηλώσει μετά από συνάντηση μου με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας πως η ανάπτυξη του 2021 όχι μόνο θα φτάσει αλλά και πιθανώς να υπερβεί την ύφεση του 2020.Με την εικόνα που έχω παγκύπρια και πως πάει και ο τουρισμός μας θα φύγω μια λέξη, το “πιθανώς” και θα πω είμαι βέβαιος ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας για το σύνολο του 2021 θα ξεπεράσουν το ποσοστό της ύφεσης του 2020. Μπορούμε να φτιάξουμε την καλύτερη Κύπρο.

Χαίρομαι γιατί σήμερα βρίσκομαι στον Δήμο Αγίας Νάπας, συγχαρητήρια φίλε Δήμαρχε, μαζί με τους συνεργάτες σου αλλά και να συγχαρώ την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη αλλά και τους αρμόδιους Υπουργούς γιατί χωρίς τη στήριξή τους δεν θα βλέπαμε σήμερα σε αυτόν τον δυναμικό Δήμο να γίνονται έργα της τάξης, όπως με έχετε ενημερώσει, των 14 εκατομμυρίων.

3 exclusive, Αβέρωφ Νεοφύτου, ΔΗΣΥ

Πρέπει να φτιάξουμε την Κύπρο της ποιότητας. Η ποιότητα είναι αυτή που θα αναβαθμίσει και το εισόδημα και του κράτους και του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος αλλά θα αυξήσει κατακόρυφα και το κατά κεφαλήν εισόδημα της χώρας.

Όταν κάθε δουλειά που κάνεις, είτε είναι ένα πάρκο, είτε είναι ένα έργο υποδομής ή ένα ξενοδοχείο, ένα εστιατόριο, διακρίνεται η ποιότητα. Έχεις ευχαριστημένους επισκέπτες, έχεις ικανοποιημένους επιχειρηματίες γιατί έχουν περισσότερα έσοδα, έχεις ευτυχισμένους εργαζόμενους γιατί μπορούν να παίρνουν περισσότερα. Αυτός είναι ο στόχος που έχουμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός. Να κτίσουμε την Κύπρο του αύριο στην ποιότητα.

Χθες είχε φίλε Δήμαρχε ένα θετικό και ουσιαστικό μήνυμα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Στάλθηκε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, γενικότερο και ειδικότερο. Θα ξεκινήσω από το ειδικότερο, ότι η ολότητα των πολιτικών κομμάτων που είναι στη Βουλή και τα επτά κόμματα είναι υπέρμαχοι και δεσμευμένοι να ψηφίσουν τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης το αργότερο μέχρι το τέλος του Νιόβρη. Δεύτερον, η δεύτερη εξίσου σημαντική για εμένα μεταρρύθμιση, μειώνουμε τις εκλογικές διαδικασίες που κοστίζουν. Όχι τα κόστη εκλογών, αυτά δεν τα λογαριάζω. Τα κόστη που δημιουργούνται σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο στην Κύπρο που αναγκάζεται ο κάθε πολιτικός ή το κάθε κόμμα δυστυχώς. να παίρνει και αποφάσεις, όχι τόσο ωφέλιμες για τον τόπο αλλά ωφέλιμες για τους κομματικούς ψήφους. Άρα ο περιορισμός των εκλογικών διαδικασιών είναι ένα μεγάλο όφελος για την κοινωνία. Παράλληλα, ανοίγει ο δρόμος για εκσυγχρονισμό της Κύπρου, να προχωρήσουμε στην δέσμη των μεγάλων μεταρρυθμίσεων.

Των μεταρρυθμίσεων στην δικαιοσύνη, να μπορούν να βγαίνουν αποφάσεις το συντομότερο δυνατόν αλλά και οι μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα. Να έχουμε μια δημόσια υπηρεσία που να υπηρετεί και να εξυπηρετεί τους πολίτες και όχι μια δημόσια υπηρεσία που λόγω των αγκυλώσεων και δεν είναι ευθύνη των δημόσιων λειτουργών, να ταλαιπωρεί και να παρεμποδίζει και την επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και να κάνει τον βίο αβίωτο στον απλό πολίτη.”

Famagusta.News