Δύο Κύπριοι συνελήφθησαν χθες για τα σοβαρά επεισόδια της Θεσσαλονίκης

Επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονικής, μετά το τέλος της πορείας για τη συμπλήρωση 13 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

china cel 334 8 ΑλεξανδροΣ ΓρηγοροπουλοΣ, Ελλάδα, Κύπρος
Αστυνομικοί προσπαθούν να αποφύγουν μολότωφ που έριξαν διαδηλωτές, σε πορεία μνήμης για την 13η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 06 Δεκεμβρίου 2019. Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Σε εννέα συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το τέλος της πορείας για τη συμπλήρωση 13 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

imagew 1 6 scaled ΑλεξανδροΣ ΓρηγοροπουλοΣ, Ελλάδα, Κύπρος

Όλοι οι συλληφθέντες είναι άνδρες, 19 έως 27 ετών, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται δύο Κύπριοι κι ένας Λιθουανός. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια, όπως επίσης για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και φωτοβολίδων. Εντός της ημέρας θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης για τα περαιτέρω.

Από την πρώτη καταγραφή των ζημιών προέκυψαν φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ΑΤΜ τράπεζας, τζαμαρίες καταστημάτων και κάδους απορριμμάτων που πυρπολήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν ως πρόχειρα οδοφράγματα.

imagew 6 scaled ΑλεξανδροΣ ΓρηγοροπουλοΣ, Ελλάδα, Κύπρος

Συνολικά έγιναν 35 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων όμως οι 26 αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε συμμετοχή τους στα επεισόδια.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ