Δεν ακούει κανεναν! Μείωσε και πάλι τα επιτόκια ο Ερντογάν

Ακολουθούν νέα ρεκόρ υποτίμησης της τούρκικης λίρας έναντι ξένων νομισμάτων

imagew 59 Τουρκία, ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ

Όπως αναφέρουν ήδη οικονομικοί αναλυτές, θα δούμε στο επόμενο διάστημα νέα ρεκορ υποτίμησης της τουρκικής λίρας έναντι των ξένων νομισμάτων.

Όπως αναφέρουν ειδησιογραφικά δίκτυα της Τουρκίας, η Κεντρική Τράπεζα της Δημοκρατίας της Τουρκίας (CBRT) μείωσε πριν λίγη ώρα, το βασικό επιτόκιο πολιτικής της κατά 100 μονάδες βάσης στο 14% όπως αναμενόταν.

Η μείωση των επιτοκίων έρχεται σε σύγκρουση με τις υποδείξεις και τις εκτιμήσεις οικονομολόγων σε όλο τον κόσμο, ακόμη και στην ίδια την Τουρκία. Ωστόσο η οικονομική πολιτική του Τούρκου Προέδρου γνωστή και ως Erdoganomics, έχει τους δικούς την νόμους και κανόνες…

Χθες, μόνο στο άκουσμα ότι θα μειωθούν επιπλέον τα επιτόκια από την κεντρική τράπεζα της Τουρκίας κατ’ επιταγήν του Τούρκου προέδρου.,  η λίρα υποχωρούσε άνω του 3%, στο 14,8 έναντι του δολαρίου.

Αυτό που αναμένουν όλοι, όπως αναφέρουν ήδη αναλυτές, είναι η περαιτέρω υποχώρηση της τουρκικής λίρας έναντι των ξένων νομισμάτων, σε μια περίοδο μάλιστα που ο κοινωνικός αναβρασμός στην Τουρκία, ακριβώς λόγω της φτώχειας και των επιπτώσεων της οικονομικής πολιτικής του Ερντογάν, έφτασε στο απροχώρητο.

 

ΠΗΓΗ: Economy Today