Συναγερμός στο Τσερνόμπιλ με νέα ζημιά στον πυρηνικό σταθμό

Ζημιά σε γραμμή ηλεκτροδότησης του πυρηνικού σταθμού

03 boc 3

Μια γραμμή ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης προς τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας υπέστη ζημιά από τις ρωσικές δυνάμεις, ενώ συνεχίζεται για 19η ημέρα ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η νέα ζημιά έγινε λίγο μετά την αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις εγκαταστάσεις, ανέφερε ο διαχειριστής δικτύου Ukrenergo σε δήλωση τη Δευτέρα (14/3), μεταδίδει το Reuters.

Ο διαχειριστής του δικτύου δεν ανέφερε εάν είχε χαθεί όλη η εξωτερική τροφοδοσία του εργοστασίου ως αποτέλεσμα της ζημιάς, αλλά ζήτησε πρόσβαση στην περιοχή για να πραγματοποιηθούν επισκευές.

Η Ukrenergo δεν προσκόμισε στοιχεία για τη ζημιά ή τις ενέργειες των ρωσικών δυνάμεων και το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα την έκταση της ζημιάς ή την αιτία της.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το εργοστάσιο αμέσως μετά την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία είχε προειδοποιήσει για αυξημένο κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας εάν δεν επισκευαζόταν μια γραμμή ρεύματος υψηλής τάσης στο εργοστάσιο, η οποία είχε καταστραφεί σε μάχες.

Πηγή: newsbeast.gr