Η μαγειρική σόδα έχει αποδειχθεί σωτήρια και θαυματουργή για τις περισσότερες δουλειές του σπιτιού και μια από αυτές αφορά τον απορροφητήρα και το καθάρισμα του.
Αν λοιπόν, έχετε μεταλλικό φίλτρο, τότε βράστε νερό και σιγά σιγά βάλτε μαγειρική σόδα και να είστε σίγουροι πως το αποτέλεσμα θα σας αφήσει με ανοιχτό το στόμα.
Βάλτε μαγειρική σόδα σε βρασμένο νερό και αφήστε το για μερικά λεπτά
Αρχικά βράστε το νερό με τη σόδα. Έπειτα βάλτε το φίλτρο και περιμένετε να διαλυθούν τα λίπη.
Στη συνέχεια, βάλτε το άλλο… μισό του φίλτρου και θα δείτε σημαντικά αποτελέσματα. Αν πάλι έχετε φίλτρο από άνθρακα ή υαλοβάμβακα, καλό είναι να το αλλάζετε κάθε 4 και 2 μήνες, αντίστοιχα, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα και να για να μυρίζουν ωραία τα ρούχα σας.
Τα αντικείμενα τα οποία δεν πρέπει να πλησιάζει η μαγειρική σόδα
Μαγειρικά σκεύη αλουμινίου
Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα στο καθάρισμα μεταλλικών επιφανειών δεν επιτρέπεται να κάνετε το ίδιο αν τα σκεύη σας είναι αλουμινίου. Αν τη χρησιμοποιήσετε πολύ γρήγορα και την ξεπλύνετε αμέσως τότε μπορεί να μην έχετε πρόβλημα, αλλά αν την αφήσετε πάνω στο σκεύος σας για πολύ ώρα θα το αποχρωματίσετε.
Ασημικά-αντίκες
Παρόλο που η μαγειρική σόδα πάνω σε λίγο αλουμινόχαρτο μπορεί να γυαλίσει τα ασημικά σας, μερικοί ισχυρίζονται πως η λειαντική δράση της σόδας μπορεί να καταστρέψει το φινίρισμα των ασημικών.
Μαρμάρινες επιφάνειες
Μπορεί κάποιοι να σας έχουν πει πως το καθάρισμα του μαρμάρου με μαγειρική σόδα είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε, αλλά οι κατασκευαστές πέτρας ισχυρίζονται το αντίθετο. Οι επαναλαμβανόμενη χρήση της σόδας μπορεί να καταστρέψει τελικά το μάρμαρό σας.
Επιχρυσωμένα αντικείμενα
Μπορεί να μην είναι το σπίτι σας γεμάτο χρυσά αντικείμενα αλλά αν είστε από αυτούς που έχετε έναν επιχρυσωμένο δίσκο σερβιρίσματος τότε σίγουρα δεν πρέπει να τον καθαρίζετε με μαγειρική σόδα. Ο χρυσός είναι ένα μαλακό μέταλλο και εύκολα μπορεί να χαραχτεί ακόμα και με λίγη μαγειρική σόδα.
via: Enimerotiko
Discussion about this post