Όζτουρκλερ: Τα κατεχόμενα «δεν θα είναι πλέον “μπάτε σκύλοι άλεστε”

Δήλωσε ότι στόχος είναι να γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι στην «χώρα»

A4182597 ABDF 49D1 BF5F 258BA471E06B

Με το νέο «νόμο» ανοίγουν μια νέα σελίδα στο θέμα της μετανάστευσης, ισχυρίστηκε ο «υπουργός εσωτερικών» Ζιγιά Όζτουρκλερ, ενώ είπε ότι τα κατεχόμενα «δεν θα είναι πλέον χώρος “μπάτε σκύλοι άλεστε”».

 

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) η «Γκιουνές» γράφει ότι ο κ. Όζτουρκλερ ανέφερε ότι από το «νόμο περί αμνηστίας» θα μπορούν να επωφεληθούν όλοι όσοι είχαν επωφεληθεί και από τον προηγούμενο σχετικό «νόμο».

Δήλωσε επίσης ότι στόχος είναι να γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι στην «χώρα» και να καταγραφούν όλοι όσοι διαμένουν «παράνομα» εκεί.

Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση του αυτοματοποιημένου συστήματος που θα τεθεί σε εφαρμογή στις 2 Νοεμβρίου ο κ. Όζτουρκλερ εξήγησε ότι με το νέο σύστημα, οι φοιτητές και όλοι όσοι έχουν «άδεια» εργασίας στα κατεχόμενα, θα περνούν από επτά διαφορετικά σημεία ελέγχου για να μπορούν να εισέλθουν στα κατεχόμενα.

Αναφερόμενος επίσης στο θέμα της παραχώρησης «υπηκοότητας», ο «υπουργός εσωτερικών» υποστήριξε ότι «υπηκοότητα θα δοθεί σε εκείνους που πληρούν τις οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις».

Πηγή: ΚΥΠΕ