Επ. Αμμοχώστου: 147 μετανάστες από τη Συρία έφθασαν την Παρασκευή

Νέ παράνομη άφιξη μεταναστών - Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα - Από τους 147 μετανάστες, οι 105 είναι άνδρες

photo2 exclusive, Αστυνομία, Άφιξη μεταναστών, Μετανάστες, ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Στην σύλληψη δύο ανδρών ηλικίας 19 και 21 ετών προχώρησαν χθες το απόγευμα ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με νέα άφιξη παρατύπων μεταναστών χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 13:20 εντοπίστηκαν νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο 2 πλοιάρια τα οποία μετέφεραν παράτυπους μετανάστες.

Στο πρώτο πλοιάριο επέβαιναν 30 μετανάστες (13 άνδρες, 6 γυναίκες και 11 παιδιά) όλοι από την Συρια και στο δεύτερο πλοιάριο επέβαιναν 117 μετανάστες (92 άνδρες, 8 γυναίκες και 17 παιδιά) εκ των οποίων οι 116 από την Συρια και ένας 21 χρονος από τον Λίβανο.

Όλοι οι μετάναστες μεταφέρθηκαν στην Μαρίνα Αγίας Νάπας και αφού καταγράφηκαν τα στοιχεία τους μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας Πουρνάρα.

Ανακρινόμενοι οι μετανάστες ανέφεραν ότι ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη από την Τρίπολη του Λιβάνου αφού πλήρωσαν το ποσό των 2.500 δολαρίων Αμερικής ο καθένας σε άγνωστο πρόσωπο.

Από τις ανακρίσεις εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 19 χρόνου Σύρου και 21 χρόνου από τον Λίβανο ότι ήταν οι πλοηγοί των πλοιαρίων και συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα.

Σήμερα παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι και εναντίον τους εξασφαλίστηκε διάταγμα κράτησης για περίοδο 6 ημερών.

Το ΤΑΕ Αμμοχωστου διερευνά την υπόθεση.

Famagusta.News