Νέες ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο

Ποια σημεία επηρεάζονται

ergasiesaytokinitodromos 770x433 1 αυτοκινητόδρομο, Εργασίες

Νέες ολονύκτιες εργασίες αρχίζουν απόψε στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, κατά τις οποίες θα είναι κλειστό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου από τη Μουτταγιάκα μέχρι τη Μονή. Ολονύκτιες εργασίες και στην είσοδο Λευκωσίας μέχρι τη συμβολή με τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων, από τις 21:00 σήμερα μέχρι και τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης, στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Λευκωσίας, από Μουτταγιάκα μέχρι Μονή, θα διεξάγονται εργασίες τοπικής επιδιόρθωσης του οδοστρώματος. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνουν τμηματικά και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου στην κατεύθυνση από Λεμεσό προς Λευκωσία, για απόσταση τριών χιλιομέτρων περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στις λωρίδες του αυτοκινητόδρομου προς Λεμεσό, που θα λειτουργεί με αμφίδρομη κίνηση.

Επίσης, σήμερα θα διεξάγονται νέες ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, στο τμήμα που αποτελείται από έξι λωρίδες κυκλοφορίας, από τον κυκλικό κόμβο Καλαμών, στην είσοδο Λευκωσίας, μέχρι και την έξοδο προς Αγία Βαρβάρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εργασίες θα διεξάγονται από τις 21.00, μέχρι τις 2.00 τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας, για καθαρισμό του οδοστρώματος της κεντρικής λωρίδας του αυτοκινητόδρομου, καθώς και για συντήρηση των δέντρων στην κεντρική διαχωριστική νησίδα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, θα χρησιμοποιείται σάρωθρο που θα συνοδεύεται από δύο οχήματα με φωτεινή σηματοδότηση και περιπολικό της Αστυνομίας, για λόγους ασφαλείας των εργαζομένων και των διερχόμενων οδηγών.

Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, στο τμήμα που αποτελείται από έξι λωρίδες κυκλοφορίας, από την είσοδο Λευκωσίας, μέχρι τη συμβολή του με τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λάρνακας, διεξάγονται και από την περασμένη Δευτέρα και θα συνεχίζονται μέχρι και την Παρασκευή, 19 Ιουλίου, για αντικατάσταση στηθαίων στην κεντρική διαχωριστική νησίδα. Οι εργασίες διεξάγονται από τις 21.00 μέχρι τις 5.00 το πρωί της επόμενης ημέρας, καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων, η τροχαία κίνηση διοχετεύεται στις δύο αριστερές λωρίδες κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου.

Η Αστυνομία συστήνει προσοχή στους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων, που καλούνται να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα, και να συμμορφώνονται με την προσωρινή οδική σήμανση στην περιοχή των οδικών έργων.

Πηγή: ΚΥΠΕ