Στην Γαλλία μεταφέρεται σήμερα ο 17χρονος οπλίτης

Η κατάσταση της υγείας του

b asthenoforo 7 Γαλλία, οπλίτης, Στρατός

Aναχωρεί σήμερα για την Γαλλία ο νεοσύλλεκτος οπλίτης, ο οποίος αισθάνθηκε την Παρασκευή 12/06 το πρωί αδιαθεσία και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του νεοσύλλεκτου οπλίτη, ο οποίος νοσηλεύεται από τις 12 Ιουλίου 2024 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, το Υπουργείο Άμυνας ενημερώνει ότι οι θεράποντες ιατροί και το Υπουργείο Υγείας αποφάσισαν την άμεση αεροδιακομιδή του ασθενούς σε εξειδικευμένο κέντρο στη Γαλλία.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Δημήτρης Κωνσταντίνου, ανέφερε ότι το αεροσκάφος αναμενόταν να αναχωρήσει χθες το βράδυ, ωστόσο, σημείωσε ότι το αεροπλάνο είχε συμπληρώσει τις ώρες πτήσεις, που μπορούσε να πραγματοποιήσει μέσα στο 24ώρο και γι’ αυτό η αναχώρηση μεταφέρθηκε για σήμερα Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κωνσταντίνου το αεροσκάφος έφθασε στην Κύπρο μετά τις 22:00, με την ομάδα να μεταβαίνει στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, προκειμένου να εξετάσει τον 17χρονο.

Ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι σήμερα γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για διακομιδή του 17χρονου με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Λάρνακας, από όπου αναμένεται να αναχωρήσει για τη Γαλλία.

Σε ερώτηση ποια είναι η κατάσταση της υγείας του νεαρού, ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να πουν οτιδήποτε, ενώ συμπλήρωσε πως θα αναμένουν τη γνωμάτευση της ομάδας γιατρών και άλλων επιστημόνων, που θα τον παραλάβει στη Γαλλία.

Σημειώνεται πως ο 17χρονος κατετάγη πριν από λίγες ημέρες στην Εθνική Φρουρά ως καταδρομέας και μετά την πρωινή άσκηση στις 12 Ιουλίου έχασε τις αισθήσεις του.

Είχε διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και ακολούθως κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου και παραμένει διασωληνωμένος.