Eπ. Αμμοχώστου: Έκλεψε καλώδια της ΑΗΚ και επιτέθηκε σε αστυνομικούς

Διέρρηξε υποσταθμό της ΑΗΚ στην περιοχή της Ξυλοτύμπου

aik exclusive, ΑΗΚ, Αστυνομία, καλώδια

Στην σύλληψη ελληνοκύπριου άντρα ηλικίας 44 ετών από την Ορμήδεια προέβησαν τις πρωινές ώρες της 21/7/24 ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με υπόθεση διάρρηξης κτηρίου και κλοπής, κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων κατά την διάρκεια της νύκτας και παράνομης κατοχής περιουσίας.

Συγκεκριμένα την 21/7/24 λίγο μετά τη μία λήφθηκε πληροφορία στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοτύμπου ότι διαπράττεται διάρρηξη σε υποσταθμό της ΑΗΚ στην περιοχή της Ξυλοτύμπου από άντρα που φορούσε σκούρα ρούχα ο οποίος αφού εισήλθε εντός του υποσταθμού μετέφερε διάφορα πράγματα σε κουλούρια πάνω σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

Στη σκηνή μετέβησαν περίπολα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου όπου εντόπισαν κοντά στη σκηνή έναν άντρα να οδηγεί τη μοτοσικλέτα. Οι αστυνομικοί ανέκοψαν τον οδηγό και από έρευνες διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ελληνοκύπριο, ηλικίας 44 ετών κάτοικο Ορμήδειας.

Από έρευνα που έγινε στην μοτοσικλέτα, εντοπίστηκαν διάφορα σύρματα χαλκού σε κουλούρια και εργαλεία κοπής σίδερου για τα οποία ο 44χρονος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις και συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα.

Από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος οδηγούσε την αναφερόμενη μοτοσυκλέτα χωρίς κράνος, χωρίς άδεια οδηγού, χωρίς ασφάλεια, χωρίς κυκλοφορία και ενώ βρισκόταν ακινητοποιημένη από τον Μάρτιο του 2023.

Κατά τη διάρκεια σωματικής έρευνας που υποβλήθηκε ο 44χρονος έσπρωξε στο στήθος μέλος του ΤΑΕ Αμμοχώστου και συνελήφθη εκ νέου για το αυτόφωρο αδίκημα της επίθεσης κατά αστυνομικού.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο 44 χρόνος συνελήφθηκε δυνάμει δικαστικού εντάλματος για τα αδικήματα της διάρρηξης κτηρίου και κλοπής, κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων κατά την διάρκεια της νύκτας και παράνομης κατοχής περιουσίας και αφού οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι εξασφαλίστηκε εναντίον του διάταγμα κράτησης για περίοδο ημερών.

Την υπόθεση διερευνούν το ΤΑΕ Αμμοχώστου και ο Αστυνομικός Σταθμός Ξυλοτύμπου.