Επιστρέφει τον Νοέμβρη η 3η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού

Αναβαθμισμένη, πλουσιότερη, υποσχόμενη και με πολλές εκπλήξεις θα είναι φέτος η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου

thumbnail 18 Nov23 4012 Limassol Book Fair Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού

Αναβαθμισμένη, πλουσιότερη, υποσχόμενη και με πολλές εκπλήξεις θα είναι φέτος η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού, η οποία επιστρέφει για τρίτη χρονιά στους Χαρουπόμυλους Λαντίτη, από τις 22 μέχρι τις 24 Νοεμβρίου 2024.

Όπως δηλώνουν οι διοργανωτές, «η Έκθεση επανέρχεται κάνοντας rebranding, με νέο ύφος και μεγάλα ονόματα από Ευρώπη, Ελλάδα, Κύπρο και Μέση Ανατολή».

thumbnail 18 Nov23 4012 Limassol Book Fair Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού

Με την διαδικασία κράτησης περιπτέρων και βιβλιοπαρουσιάσεων να έχει μόλις ανοίξει, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα εγγραφής εδώ: https://limassolbookfair.com/exhibitors/.

«Από σήμερα τρέχει και ο 2ος βιβλιομαραθώνιος, με επίλεκτα βιβλία τα οποία θα συντροφεύσουν τους μικρούς βιβλιόφιλους της Έκθεσης για τους επόμενους 5 μήνες», δηλώνει η υπεύθυνη της Ατζέντας της Γενικής Έκθεσης, Δέσποινα Λιαράκου. Περισσότερες πληροφορίες για συμμετοχή στον Βιβλιομαραθώνιο μπορείτε να βρείτε εδώ: https://limassolbookfair.com/vivliomarathonios/.

thumbnail 18 Nov23 1801 Limassol Book Fair Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία των δύο προηγούμενων χρόνων, η φετινή 3η διοργάνωση θα υποδεχθεί πέραν των 150 συγγραφέων και επαγγελματιών της βιομηχανίας, πέραν των 100 εκθετών σε πάνω από 100 εκδηλώσεις, σε 4 σκηνές και σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους αντίστοιχα.

Το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Νοεμβρίου, η Γενική Έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό, με ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει εργαστήρια, βιβλιοπαρουσιάσεις, ειδικά αφιερώματα, συζητήσεις πάνελ, παιδικά παιχνίδια και βεβαίως πωλήσεις βιβλίων. Κάποια πρώτα ονόματα που θα βρεθούν επί σκηνής φέτος Νοεμβρίου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τους Louis-Philippe Dalambert, Ισίδωρο Ζουργό, Αχιλλέα Κυριακίδη, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Αιμίλιο Σολωμού, Νάσια Διονυσίου, Αργυρώ Πιπίνη, Άντρη Αντωνίου, Δήμητρα Χαραλάμπους, Έλενα Περικλέους, Μάριο Μάζαρη. Περισσότερα ονόματα και νέα για τις φετινές εκδηλώσεις και δραστηριότητες που θα περιλαμβάνει η ατζέντα της Έκθεσης, θα ανακοινωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Ιδιαίτερης βαρύτητας, με αφορμή και τα 50 χρόνια της Τούρκικης Εισβολής, θα είναι και η εκδήλωση-αφιέρωμα στον Νομπελίστα Ποιητή και Διπλωμάτη Γιώργο Σεφέρη, ο οποίος συνέδεσε το όνομά και το έργο του με την Κύπρο.
Mεγάλη στιγμή της Έκθεσης αποτελεί φέτος και η συμμετοχή της καταξιωμένης ελληνίδας στιχουργού και ποιήτριας Λίνας Νικολακοπούλου, η οποία θα συμμετέχει στην κεντρική σκηνή σε αφιέρωμα για την μελοποιημένη ποίηση, ενώ παράλληλα θα παραδώσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε δύο ομάδες με συνολική διάρκεια έξι ωρών για την κάθε ομάδα.

Το Limassol International Book Fair Conference 2024, ένα μοναδικό γεγονός για τους επαγγελματίες του βιβλίου στην Κύπρο αλλά και την περιφέρεια, θα αποτελέσει και φέτος το σημείο συνάντησης και συζήτησης για εκδότες, βιβλιοπώλες, συγγραφείς, βιβλιοθηκονόμους και επαγγελματίες του βιβλίου από την Κύπρο, μαζί με επαγγελματίες του βιβλίου από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον αραβικό κόσμο. Οι θεματικές του 2024 επικεντρώνονται στο ψηφιακό μάρκετινγκ βιβλίου, την τεχνητή νοημοσύνη στις εκδόσεις, τις μεταφράσεις από και προς τα αραβικά και την ενδυνάμωση των γυναικών στον κλάδο του βιβλίου, ενώ στις βιβλιοθήκες η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο ρόλο τους στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην προώθηση της δια βίου μάθησης και των ψηφιακών δεξιοτήτων.
Ραντεβού στην μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου, στις 22-24 Νοεμβρίου.

Η είσοδος στην έκθεση και στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους.

Ακολουθήστε μας παντού:

Ιστοσελίδα: www.limassolbookfair.com
Facebook – https://www.facebook.com/limassolbookfair
Instagram – https://www.instagram.com/limassolbookfair
Χ – https://x.com/IntlBookFairLim
Tik Tok – https://www.tiktok.com/@limassolintlbookfair
LinkedIn – https://www.linkedin.com/company/85944273