Σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος – Πότε τίθεται σε ισχύ η Κίτρινη προειδοποίηση

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καύσωνα

kausonas exclusive, Καιρός, ΚΑΥΣΩΝΑΣ, κίτρινη προειδοποίηση

To Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για καύσωνα.

Η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης 31/07 μέχρι τις 16:00 της ίδιας ημέρας.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ μετά το μεσημέρι αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 37 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Κατά τις αυγινές ώρες αναμένεται να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη, σε περιοχές του εσωτερικού και στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ μετά το μεσημέρι αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά και πιθανό και σε περιοχή του εσωτερικού.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, ενώ από την Παρασκευή αναμένεται σταδιακά μικρή πτώση για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.