Νεκρό βρέφος στη Λευκωσία: Συνελήφθη ο πατέρας – Διερευνάται ανθρωποκτονία

Συνελήφθη ο 23χρονος πατέρας του βρέφους

vrefos0905 ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ, νεκρό βρέφος

Τις συνθήκες θανάτου τρίμηνου βρέφους, διερευνά η Αστυνομία, στη Λευκωσία. Για διευκόλυνση των ανακρίσεων, συνελήφθη στις 29 Ιουλίου, ο 23χρονος πατέρας του βρέφους.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της 28 Ιουλίου 2024, η Αστυνομία ενημερώθηκε από το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείο Λευκωσίας, ότι κατέληξε κοριτσάκι τριών μηνών, που είχε μεταφερθεί λίγο προηγουμένως με ασθενοφόρο, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.

Μέλη της Αστυνομίας, επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο και επιθεώρησαν τη σωρό του βρέφους, στην οποία εντοπίστηκαν κάποια σημάδια, τα οποία ήγειραν υποψίες για σοβαρή παραμέληση του παιδιού. Ως εκ τούτου εναντίον του 23χρονου πατέρα του βρέφους, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης σχετικά με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και της έκθεσης παιδιού και παράλειψης καθήκοντος αρχηγού
οικογένειας.

Ο 23χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση στις 29 Ιουλίου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Επί της σωρού του βρέφους, διενεργήθηκε χθες η νενομισμένη νεκροτομή. Σύμφωνα με τα ευρήματα των ιατροδικαστών, στη σωρό του εντοπίζονται σημάδια σοβαρής παραμέλησης.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά την υπόθεση.