Αναμένεται το μεσημέρι η κούρσα μεταλλίων του Παύλου Κοντίδη

Εάν η κούρσα μεταλλίων δεν διεξαχθεί ούτε σήμερα θα προγραμματιστεί ξανά για την Πέμπτη

kontidis Παύλος Κοντίδης

Αναμένεται, στις 14:10 ώρα Κύπρου, να διεξαχθεί η κούρσα μεταλλίων του Παύλου Κοντίδη, η οποία αναβλήθηκε χθες λόγω άπνοιας.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΚΟΕ, Μικαέλο Παπαδάκη, οι αθλητές χθες Τρίτη ανέμεναν στον ήλιο για τρεισήμισι ώρες, χωρίς να μπουν στη θάλασσα. Μια ώρα πριν τους άνδρες, στις 15:40 ώρα Κύπρου ήταν προγραμματισμένη η κούρσα των γυναικών, οι οποίες μπήκαν στο νερό για δύο ώρες και βγήκαν άπραγες.

Εάν η κούρσα μεταλλίων δεν διεξαχθεί ούτε σήμερα θα προγραμματιστεί ξανά για την Πέμπτη, 8 Αυγούστου.

Εάν δεν διεξαχθεί και πάλι τότε ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με την κατάταξη που ισχύει τώρα και ο Κοντίδης θα πάρει το αργυρό μετάλλιο. Η πρόγνωση δείχνει λίγο περισσότερο αέρα για σήμερα Τετάρτη. Σημειώνεται ότι κούρσες δεν έγιναν ούτε τη Δευτέρα (05/8) και οι αθλητές οδηγήθηκαν σε medal race με οκτώ ιστιοδρομίες στο ενεργητικό τους αντί δέκα.

«Δεν αλλάζει κάτι. Τα δεδομένα είναι ίδια με την προηγούμενη ημέρα» είπε ο Κοντίδης μετά την αναβολή. Είναι τόσο συγκεντρωμένος στην κούρσα που δεν αφήνει να τον επηρεάσει οποιοσδήποτε εξωγενής παράγοντας, όπως οι αναβολές ή η ταλαιπωρία λόγω του ότι υπήρχε ένα τελετουργικό που έπρεπε να γίνει πριν τις κούρσες, για τους θεατές και κυρίως τους τηλεθεατές.

Λιγομίλητος και ο προπονητής του Παύλου, Jozo Jakelic, που διεκδικεί το τέταρτο Ολυμπιακό του μετάλλιο και μάλιστα συνεχόμενο (το 2012 το κέρδισε με τον Κοντίδη, στο Ρίο και στο Τόκυο με τον Στιπάνοβιτς). Επανέλαβε ότι τα δεδομένα για τον Παύλο είναι πολύπλοκα λόγω του ότι διεκδικεί και το χρυσό αλλά μπορεί να πέσει και τέταρτος. Πρώτος στόχος είναι να διασφαλιστεί ένα μετάλλιο. Όποιο μετάλλιο.

Το Kite βρίσκεται στις επτά κούρσες έως τώρα και για σήμερα Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί άλλες πέντε. Όσες από αυτές και να γίνουν, την Πέμπτη (08/8) θα διεξαχθούν οι τελικοί για τους δέκα πρώτους αφού έχει συμπληρωθεί το μίνιμουμ των έξι κουρσών, και στόχος πλέον του Ντένις Ταραντίν, ο οποίος χθες Τρίτη μετά τις δύο κούρσες, έπεσε στην 12η θέση της Formula Kite, και πλέον στόχος του είναι να μπει στη 10αδα.

Για τον Ταραντίν είναι σημαντικό να γίνουν όσο πιο πολλές κούρσες και τουλάχιστον άλλες τέσσερις ακόμα, ώστε να διαγράψει τα τρία χειρότερα του πλασαρίσματα – με την προϋπόθεση ότι δεν θα κάνει άλλες άσχημες κούρσες. Αυτή τη στιγμή η τετράδα κρίνεται στους 20β ενώ 10αδα στους 35β. Ο Ταραντίν, Νο3 στον κόσμο, έχει 49β ενώ μπροστά του είναι ο Ελλαδίτης Μαραμενίδης με 40β.

Πηγή: ΚΥΠΕ