Επ.Αμμοχώστου: Στη φυλακή τέσσερα πρόσωπα για την μεταφορά παράνομων μεταναστών

Άκουσαν την ποινή τους

metanastes exclusive, Μετανάστες

Ποινές φυλάκισης διάρκειας 12 μηνών έως και τεσσάρων χρόνων, επιβλήθηκαν σε τέσσερα πρόσωπα, μετά από εκδίκαση τεσσάρων υποθέσεων, που αφορούσαν σε αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά τη μεταφορά αριθμού υπηκόων τρίτων χωρών, με θαλάσσια σκάφη, στην περιοχή Αμμοχώστου, φέτος τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Συγκεκριμένα, ποινή φυλάκισης διάρκειας τεσσάρων χρόνων επιβλήθηκε σε άντρα ηλικίας 33 ετών, την περασμένη Τρίτη, 06 Αυγούστου, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, για τη διάπραξη των αδικημάτων της υποβοήθησης της παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτης χώρας στο έδαφος της Δημοκρατίας, καθώς και για αδίκημα σε σχέση με την νομοθεσία για απαγορευμένους μετανάστες. Η υπόθεση αφορούσε στην άφιξη 97 παράτυπων μεταναστών, με θαλάσσιο σκάφος, στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, την 1η Απριλίου, 2024. Ανάμεσα τους και ο 33χρονος, ο οποίος συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας, μετά από στοιχεία που προέκυψαν για τη διάπραξη των αδικημάτων.

Σήμερα Πέμπτη, το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου επέβαλε και σε τρεις άντρες ηλικίας 20, 27, και 42 ετών, ποινές φυλάκισης διάρκειας 12 μηνών, 24 μηνών και 30 μηνών αντίστοιχα.

Οι 20χρονος και 27χρονος κρίθηκαν ένοχοι για τη διάπραξη των αδικημάτων της συνδρομής σε απαγορευμένο μετανάστη για είσοδο στη Δημοκρατία, της εισόδου στη Δημοκρατία χωρίς άδεια, καθώς και για αδίκημα σε σχέση με την νομοθεσία για απαγορευμένους μετανάστες.

Ο 20χρονος κρίθηκε ένοχος σε σχέση με υπόθεση που αφορούσε στην άφιξη 21 παράτυπων μεταναστών, με θαλάσσιο σκάφος, στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, στις 09 Φεβρουαρίου, 2024, ενώ ο 27χρονος κρίθηκε ένοχος σε σχέση με υπόθεση που αφορούσε στην άφιξη 22 παράτυπων μεταναστών, με θαλάσσιο σκάφος, στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, στις 11 Μαρτίου, 2024. Ανάμεσα στους 43 συνολικά μετανάστες, βρίσκονταν και οι 20χρονος και 27χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν από μέλη της Αστυνομίας.

Τέλος, σε σχέση με υπόθεση που αφορούσε στην άφιξη 104 παράτυπων μεταναστών, με θαλάσσιο σκάφος, στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, στις 11 Φεβρουαρίου, 2024, ο 42χρονος, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στους 104 παράτυπους μετανάστες, κρίθηκε ένοχος για τη διάπραξη των αδικημάτων της υποβοήθησης της παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτης χώρας στο έδαφος της Δημοκρατίας, και της συνδρομής ή βοήθειας σε απαγορευμένο μετανάστη να εισέλθει στη Δημοκρατία.

Τις τέσσερις υποθέσεις είχε διερευνήσει το ΤΑΕ Αμμοχώστου.