Στα σχολεία επιστρέφουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί

Η νέα σχολική χρονιά 2024-2025 αρχίζει από σήμερα Δευτέρα

sxolio Σχολεία

Η νέα σχολική χρονιά 2024-2025 αρχίζει από σήμερα Δευτέρα, για τους/τις εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και όπως είχε δηλώσει η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, σε συνέντευξη της στο ΚΥΠΕ, η οποία δημοσιεύτηκε χθες Κυριακή, αυτή η χρονιά θα είναι σίγουρα καλύτερη από τις προηγούμενες, «γιατί υλοποιούμε τους στόχους μας, υλοποιούμε τις πολιτικές που έχουμε εξαγγείλει».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου επιστρέφουν στις σχολικές μονάδες όλοι/όλες οι μαθητές/μαθήτριες Μέσης Εκπαίδευσης, και τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου αναμένεται να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για όλα τα παιδιά των δημόσιων Δημοτικών, Νηπιαγωγείων και Ειδικών Σχολείων.

Κατά τη νέα σχολική χρονιά, ο αριθμός των δασκάλων ανέρχεται σε 5.044, ενώ για φέτος, το σύνολο των εκπαιδευτικών της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης που αναμένεται να υπηρετήσουν θα ανέλθει σε 7.031.

Όσον αφορά στη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΜΤΕΕΚ), ο αριθμός των εκπαιδευτών και εκπαιδευτριών ανέρχεται σε 667.