Επ.Αμμοχώστου: Παρουσιάσεις του Τμήματος Εργασίας για άνεργους νέους

Δήλωσε συμμετοχή για να ενημερωθείς για το πρόγραμμα αναχαίτισης ανεργίας και επαγγελματικής καθοδήγησης

Screenshot 1 13 exclusive, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου#, Τμήμα Εργασίας

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου σε συνεργασία με το Τμήμα Εργασίας, διοργανώνουν σειρά παρουσιάσεων στα Πολύκεντρα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου με σκοπό να ενημερώσουν τους νέους ηλικίας 15-29 που βρίσκονται εκτός εργασίας, εκπαίδευσης και κατάρτισης, για το ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα αναχαίτισης της ανεργίας και παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής και επαγγελματικής καθοδήγησης που προσφέρει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Το Έργο «Παροχή Υπηρεσιών Επιχειρησιακής Μονάδας Συμβούλων Απασχόλησης για Παροχή Εξειδικευμένων και Εξατομικευμένων Υπηρεσιών Απασχόλησης προς άτομα ΝΕΕΤs ηλικίας 15-29 ετών (Not in Employment, Education or Training)», εξυπηρετεί αποκλειστικά για τις ανάγκες των ΝΕΕΤs και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑΛΕΙΑ 2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ.

Μέσω της συμμετοχής στο πρόγραμμα, οι νέοι μπορούν να επωφεληθούν με ενημέρωση και καθοδήγηση από έμπειρους και ειδικά καταρτισμένους Συμβούλους Επαγγελματικής και Συμβουλευτικής καθοδήγησης, σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

Μέσα από εξατομικευμένες συμβουλευτικές συναντήσεις και τη δωρεάν χορήγηση του Άριστον Τεστ, μπορούν να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους, τις δεξιότητές τους αλλά και τα επαγγέλματα που ταιριάζουν στην προσωπικότητα του καθενός ξεχωριστά. Ακόμα, οι νέοι μπορούν εξατομικευμένα να συζητήσουν τις πιθανές δυσκολίες εξεύρεσης εργασίας, τους τρόπους διαχείρισής των εν λόγω δυσκολιών αλλά και τις προοπτικές τους δομώντας ατομικό πλάνο για τα επόμενα βήματα της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η διασύνδεση των ΝΕΕΤs με τις υπηρεσίες της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΑ) του Τμήματος Εργασίας μέσω της εγγραφής τους στην πλατφόρμα της ΔΥΑ ώστε να εξυπηρετηθούν και να στηριχθούν για σκοπούς βελτίωσης της απασχολησιμότητας τους και εξεύρεσης εργασίας.

Οι παρουσιάσεις των υπηρεσιών του Έργου προγραμματίζονται σε όλες τις Επαρχίες της Κύπρου στα Πολύκεντρα του Οργανισμού Νεολαίας και πιο συγκεκριμένα:

• Αμμόχωστος 18/09 – Τετάρτη
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η Δήλωση Συμμετοχής σε αυτό τον σύνδεσμο

Η ώρα των παρουσιάσεων θα είναι μεταξύ 18:00 – 20:00..

H συμμετοχή στις παρουσιάσεις είναι δωρεάν.