Την προσωπική του συλλογή δώρισε στη βιβλιοθήκη του Δήμου Λύσης ο Παναγιώτης Μαλλής

CEB1 Βιβλίο, Ειδήσεις
CEB1 70 Βιβλίο, Ειδήσεις

Ο Δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Καουρής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Παναγιώτη και Έλλης Μαλλή «Η Παναγία της Λύσης», Παναγιώτη Μαλλή, ο οποίος δώρισε ολόκληρη την προσωπική βιβλιοθήκη του στο Δήμο, ενισχύοντας έτσι τις προσπάθειες του Δήμου για τον εμπλουτισμό της δανειστικής βιβλιοθήκης του Δήμου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λύσης στη συνάντηση, που έγινε σε ένα εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, ο Δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Καουρής εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του Δήμου και τόνισε με έμφαση τη σημασία που έχουν τέτοιες προσφορές.

Ενημέρωσε επίσης τον κ. Μαλλή για την απόφαση του του Δημοτικού Συμβουλίου Λύσης να τοποθετήσει στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, όπου θα βρίσκονται τα βιβλία της δωρεάς, εμφανή επιγραφή «Βιβλιοθήκη Παναγιώτη – Έλλης Μαλλή».

Επίσης ενημέρωσε τον κ. Μαλλή για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να παραχωρείται ποσό των €1.500 για κάθε ακαδημαϊκό έτος για ενίσχυση του Ιδρύματος Υποτροφιών Παναγιώτη και Έλλης Μαλλή «Η Παναγία της Λύσης» για βοήθεια δυσπραγούντων Λυσιωτών φοιτητών. Το ποσό θα δίνεται νοουμένου έχει ρευστότητα στο ταμείο.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι τα βιβλία της μεγάλης προσφοράς του Παναγιώτη Μαλλή είναι λογοτεχνικά, οικονομικά, ιστορικά, πολιτικά και συμπεριλαμβάνουν και ειδικές μελέτες με ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομία.

Το ίδρυμα Παναγιώτη και Έλλης Μαλλή, που λειτουργεί για 17 τώρα χρόνια, πρόσφερε μέχρι σήμερα υποτροφίες σε Λυσιώτες φοιτητές συνολικής αξίας €750.000.

Πηγή: ΚΥΠΕ