Από την 1η Μαΐου η Σωτήρα ανακυκλώνει από πόρτα σε πόρτα

a 4 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 1236 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Από αύριο Παρασκευή, 1η Μαΐου 2015, η ανακύκλωση στη Σωτήρα γίνεται ακόμη ευκολότερη, αφού με συνεργασία του ο Δήμος Σωτήρας με την Green Dot εγκαινιάζει ένα νέο σύστημα ανακύκλωσης από πόρτα σε πόρτα για PMD και χαρτί το οποίο θα γίνεται κάθε Παρασκευή.

Από την 1η Μαΐου 2015, η συλλογή των ανακυκλώσιμων συσκευασιών στο Δήμο μας γίνεται ακόμη πιο εύκολη. Ο τρόπος συλλογής των συσκευασιών αλλάζει για τις δύο από τις τρεις κατηγορίες συσκευασιών, το Χαρτί και το PMD, οι οποίες θα συλλέγονται από την 1η Μαΐου 2015 από πόρτα σε πόρτα κάθε εβδομάδα.

Ο κάθε δημότης μπορεί να προμηθευτεί τα ειδικά σακούλια για PMD και χαρτί, τα οποία μπορεί να βρει σε κάθε υπεραγορά, με το ανάλογο χρώμα, στα οποία μπορεί να τοποθετεί τα απορρίμματά του.

Εξοικονόμηση στη φορολογία:
Με τον τρόπο αυτό, μειώνεται το συνολικό βάρος των απορριμμάτων των συμβατικών απορριμματοφόρων με αποτέλεσμα τη μείωση και στη φορολογία των κατοίκων.

Περιγραφή τρόπου συλλογής:
● Το PMD και το Χαρτί συλλέγονται από πόρτα σε πόρτα από το πεζοδρόμιο του σπιτιού σας κάθε βδομάδα, αφού τα τοποθετήσετε στα ειδικά διάφανα και καφέ σακούλια, αντίστοιχα, τα οποία μπορείτε να προμηθεύεστε από τις υπεραγορές. Τα σακούλια μπορείτε να τα τοποθετείτε κάθε Παρασκευή πρωί πριν τις 7:30 στο πεζοδρόμιο σας.
● Το Χαρτί μπορείτε επίσης να το δένετε σε δέμα ή να το τοποθετείτε σε χαρτοκιβώτια. Αν κατοικείτε σε πολυκατοικία και έχει τοποθετηθεί κάδος χρώματος μπλε με τα διακριτικά της Green Dot Κύπρου στην αυλή της πολυκατοικίας, τότε μπορείτε να τοποθετείτε μόνο τα σακούλια του PMD στο μπλε κάδο.
● Το Γυαλί δεν θα συλλέγεται από πόρτα σε πόρτα για αυτό θα πρέπει να συνεχίσετε να το μεταφέρετε στους πράσινους κάδους τύπου καμπάνας, οι οποίοι θα παραμείνουν τοποθετημένοι στα γνωστά σημεία του Δήμο μας που είναι εύκολα προσβάσιμα για όλους.

Υπενθύμιση:
Οι τρεις κατηγορίες συσκευασιών που διαχωρίζουμε παραμένουν οι ίδιες, δηλ.: (εικόνες κατηγοριών)
● Πλαστικά μπουκάλια και δοχεία, μεταλλικές συσκευασίες αλουμινίου και λευκοσιδήρου και χάρτινες συσκευασίες ποτών τύπου Tetra Pak.
● Ξηρά χαρτόκουτα και χαρτοκιβώτια, εφημερίδες, περιοδικά, διαφημιστικά και χαρτί γραφείου.
●Γυάλινα μπουκάλια, βαζάκια, και άλλες γυάλινες συσκευασίες.

Η ανακύκλωση είναι μια εύκολη διαδικασία που πλέον έχει γίνει ακόμη πιο εύκολη με τη συλλογή από πόρτα σε πόρτα κάθε εβδομάδα.

Για εισηγήσεις ή παράπονα παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το Δήμο μας στο 23821568 ή με την Green Dot Κύπρου στο 7000 0090.

Συλλογή Χαρτιού και PMD: Κάθε Παρασκευή πρωί από τις 7:30 π.μ.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες πατώντας εδώ: http://www.sotira.org.cy/docuploads/documents/1430372327GDC%2010342%20SOTIRA%20A4-Final.pdf