ΑΚΕΛ: “Ο Χάσικος και το καλάσνικοφ”

a 5 Ειδήσεις
a 1929 Ειδήσεις

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και του υπουργού Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικου δίνει το ΑΚΕΛ. Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιτέθηκε στον υπουργό Εσωτερικών με αφορμή την παρουσία του στην κηδεία των 12 καταδρομέων που έπεσαν τη μέρα του πραξικοπήματος, κατηγορώντας τον ότι στις 15 Ιουλίου 1974 κυκλοφορούσε με καλάσνικοφ.

Με χθεσινή ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ δηλώνει ότι θεωρεί απαράδεκτη τη δήλωση Χάσικου σε σχέση με την απόδοση τιμών ηρώων στους επιτιθέμενους κατά της δημοκρατίας, με στόχο τη δολοφονία και την πραξικοπηματική ανατροπή του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.

«Δεν αναμένουμε ασφαλώς οποιασδήποτε μορφής αυτοκριτική από τον κ. Χάσικο για τη δική του στάση στο πραξικόπημα και για τις αναρίθμητες μαρτυρίες που τον θέλουν να κυκλοφορούσε με καλάσνικοφ στις 15 Ιουλίου 1974», αναφέρει το ΑΚΕΛ.

«Μάλλον το καλάσνικοφ ήταν παιδικό ή ακριβέστερα μαθητικό παιχνίδι, αφού ούτως ή άλλως έγινε μεν πραξικόπημα στην Κύπρο αλλά πραξικοπηματίες δεν υπάρχουν», προστίθεται.

«Κατά συνέπεια, ούτε ερινύες, ούτε ενοχές, ούτε καν μια απλή αναγνώριση λάθους δεν πρέπει να αναμένεται απ’ αυτούς που έφεραν τη χειρότερη καταστροφή στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας», καταλήγει το ΑΚΕΛ.

Πηγή: «Φιλελεύθερος»