ΠΡΟΣΟΧΗ: Θρασύτατοι πορτοφολάδες “χτύπησαν” σε εκκλησία στη Σωτήρα

a 22 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 2520 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Μέχρι και στις εκκλησίες “ανέπτυξαν” τη δράση τους οι θρασύτατοι πορτοφολάδες, με την ευκαιρία της πολυκοσμίας κατά τις εορτές του Πάσχα.

Όπως καταγράφηκε τις προηγούμενες μέρες, οι επίδοξοι αετονύχηδες, έκλεψαν πορτοφόλια από πιστούς, οι οποίοι συρρέουν στις εκκλησίες κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, σε Εκκλησία στη Σωτήρα, κλάπηκε από συνταξιούχο το ποσό των €250, το οποίο βρισκόταν στην τσέπη του.

Άμεση ήταν και η επέμβαση των Παρατηρητών της Γειτονιάς του Δήμου Σωτήρας, οι οποίοι μέσω μηνυμάτων SMS καλούν τους δημότες της Σωτήρας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια, κυρίως, της Μεγάλης Εβδομάδας, αφού οι πορτοφολάδες “χτυπούν” σε γεγονότα με κοσμοσυρροή και συνωστισμό, όπου δρουν ανενόχλητοι, και κυρίως κατά τη θεία λιτανεία ή κατά τη διάρκεια προσκυνήματος της εικόνας στην εκκλησία. Επίσης, ο κόσμος καλείται να ενημερώσει και τα συγγενικά, μεγαλύτερα σε ηλικία, πρόσωπα να είναι ιδιαίτερα προσεχτικά και επιφυλακτικά.

Αυξημένα και τα φαινόμενα παράνομης επαιτείας

a 21 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Σε μεγάλο βαθμό παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και η επανεμφάνιση της παράνομης επαιτείας ή της πλανοδιοπώλησης ατόμων τα οποία προσποιούνται εκπροσώπους φιλανθρωπικών ιδρυμάτων ή ασθενών με βαριές μορφές ασθένειας. Σε μερικές περιπτώσεις οι παράνομοι επαίτες, επιδεικνύουν πλαστές ταυτότητες και άδειες και υποστηρίζουν ότι ζητούν οικονομική βοήθεια για οικεία άτομα τα οποία χρήζουν χειρουργικής επέμβασης στα μάτια ή άλλα ζωτικά όργανα. όπως διαπιστώθηκε στο παρελθόν στη Σωτήρα, οι παράνομοι αυτοί επαίτες -κυρίως αλλοδαποί ή ρομά- παραπλανούν ηλικιωμένους και κλέβουν χρήματα ή μπαίνουν σε ξένες περιουσίες και κλέβουν ανενόχλητοι κατά την απουσία των ιδιοκτητών. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο κόσμος πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός και να μην εισφέρει σε τέτοιους παράνομους επαίτες, αφού δεν εκπροσωπούν κανένα αδειούχο φιλανθρωπικό ίδρυμα. Αντιθέτως, οι δημότες της Σωτήρας, αν διαπιστώσουν οτιδήποτε, καλούνται να ενημερώσουν άμεσα την Αστυνομία με τους παρακάτω τρόπους:

– Τον Αστυνομικό της Γειτονιάς (99393517)
– Τον Αστυνομικό Σταθμό Δερύνειας (23803260)
– Τον αριθμό Άμεσης Ανάγκης (112)