Απάτη τελικά ο Neo;

a 67 Ειδήσεις
a 2562 Ειδήσεις

Άδοξα έβαλε λουκέτο η πολυδιαφημιζόμενη Neo & Bee που στόχο είχε να διεξάγει συναλλαγές με το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin στην Κύπρο.

Την πραγματικότητα πίσω από τους λόγους που ο κατά τ’ άλλα ενθουσιώδης Danny Brewster, εγκατέλειψε την εταιρεία και την χώρα δεν θα την μάθουμε ποτέ. Ο ίδιος επικαλείται απειλές κατά της ζωής του παιδιού του και ενδεχομένως να ισχύουν αφού διευθυντικά στελέχη της εταιρείας υποστηρίζουν πως δεν ξέρουν από πού προέρχονταν τα κεφάλαια για τους πέντε μήνες λειτουργίας της εταιρείας.

Όπως αναφέρουν, η εταιρεία δεν είχε καν ενεργό τραπεζικό λογαριασμό.

Την ίδια ώρα, ο D. Brewster φαίνεται να διατηρούσε τον ενθουσιασμό του για το όλο εγχείρημα σχεδιάζοντας συνεχώς τα επόμενα βήματα.

Το τελευταίο διάστημα, πέραν των έντεκα ατόμων που εργοδοτούσε στην ομάδα διεύθυνσης, προχώρησε στην εργοδότηση ακόμα 15 ατόμων για τη λειτουργία του καταστήματος και του τηλεφωνικού κέντρου. Το θετικό πάντως, είναι πως δεν έγιναν οι όποιες πράξεις μέσω της Neo & Bee στην Κύπρο αφού το λογισμικό σύστημα ακόμα δεν είχε λειτουργήσει.

Εκτεθειμένοι από την όλη ιστορία είναι οι εργαζόμενοι που δεν πληρώθηκαν τον μήνα Μάρτιο ενώ κάποιοι από αυτούς αγόρασαν και Bitcoin με προσωπικές εγγυήσεις του Danny Brewster και προμηθευτές της εταιρείας οι οποίοι έμειναν απλήρωτοι. Παράλληλα, φαίνεται πως και κάποιοι από αυτούς επένδυσαν σε Bitcoin που δεν μπήκαν ποτέ σε κάποια πλατφόρμα.

Η LMB Subsidiaries Limited, που παρουσιάζεται ως μητρική εταιρεία του όλου εγχειρήματος, ανακοίνωσε στην πλατφόρμα Havelock, που ασχολείται μόνο με συναλλαγές bitcoin, πως παρατηρήθηκε αφύσικη δραστηριότητα στην πλατφόρμα LMB. Στην ανακοίνωση ημερομηνίας 28 Μαρτίου, σημειώνεται πως σύμφωνα με το λειτουργό συμμόρφωσης της Neo & Bee, αυτό έδειχνε μεγάλη πιθανότητα αμφισβητούμενης εμπορικής δραστηριότητας.

Πηγή: In Business