ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του Πανίκκου Παναγή Χατζηδάκη και της Βίκυς Μίνγκοβα Παναγή

Τελούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Νάπας «Γιώργος Σεφέρης» τα εγκαίνια της «11ης Ατομικής ΄Εκθεσης – Γλυπτικής, Αγγειοπλαστικής και Κεραμικής»

Screenshot 2 4 ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, εγκαίνια, έκθεσης ζωγραφικής

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του Πανίκκου Παναγή Χατζηδάκη και της Βίκυς Μίνγκοβα Παναγή στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Νάπας «Γιώργος Σεφέρης».

Τελούνται την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Νάπας «Γιώργος Σεφέρης», από τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Χρίστο Ζαννέττου, τα εγκαίνια της «11ης Ατομικής ΄Εκθεσης – Γλυπτικής, Αγγειοπλαστικής και Κεραμικής» του Πανίκκου Παναγή Χατζηδάκη και της 1ης Ατομικής ΄Εκθεσης της Βίκυς Μίνγκοβα Παναγή με θέμα «Τα Λουλούδια της φύσης».

Ο ζωγράφος Πανίκκος Παναγή Χατζηδάκης γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και έχει καταγωγή τα Χανιά Κρήτης. Αποφοίτησε από την Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας και στη συνέχεια από ιδιωτική Σχολή Ζωγραφικής.
Μέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό του δέκα ατομικές εκθέσεις και εβδομήντα ομαδικές σε πολλές Ευρωπαϊκές, Ασιατικές, Σκανδιναβικές χώρες, Αμερική, Αυστραλία, σε Μουσεία, πινακοθήκες πρεσβείες και άλλους πολιτιστικούς χώρους. ΄Εργα του επίσης, κοσμούν εβδομήντα και πλέον Μουσεία, Εθνικές Πινακοθήκες, λαογραφικά και ιστορικά Μουσεία, και τις συλλογές αυτών διεθνώς, ενώ πολλά έργα του ανήκουν σε κράτη, πρεσβείες, σε δύο βασιλικές συλλογές και ιδιωτικές συλλογές σε όλον τον κόσμο. Επίσης, έχει δημιουργήσει τρεις ιστορικές Μουσειακές Συλλογές Εργων α) Μέγας Αλέξανδρος ο Ελληνικός Πολιτισμός και η Ελληνική Συμμαχία, 170 έργα β) Συλλογή Χατζηδάκη 1821 η Ελληνική Επανάσταση, 50 έργα γ).Παγκόσμια και της Κύπρου, Μεσαιωνική και θρησκευτική Ιστορία, 40 έργα.

Πήρε μέρος σε αρκετές Μπιενάλε όπου κέρδισε το Premio βραβείο 2021 στην Μπιενάλε «1600 χρόνια Βενετίας», το Conferimento Premio 2021 στην Μπιενάλε Pescara, το Artist of Honour ως Τιμώμενος ζωγράφος της Μπιενάλε του Βελιγραδίου το 2021, το Attestato di Merito στην Μπιενάλε του Μιλάνου, το figurative 1oν βραβείο Premio merito Artistico στην Triennale Ρώμης 2022 και το πρώτο Βραβείο στην Μπιενάλε της Πεσκάρας Ιταλίας το 2023.
Επίσης, έχει βραβευθεί το 2017 στην Αυστραλία με το Μaster Artist award, το 2021 με το Premio Modigliani στην Ιταλία ενώ την ίδια χρονιά και πάλι στην Ιταλία με το Premio Caravaggio master artist award. Tο 2021 τιμήθηκε στα Ιnternational Critical Art Awards στην Βενετία με το Χρυσόν Λέοντα του Αγίου Μάρκου της Βενετίας ενώ την ίδια χρονιά τιμήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Writers Capital Foundation του ΟΗΕ με το παγκόσμιο βραβείο το Global Award in Fine Arts για την προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Είναι επίσημο και επίτιμο μέλος στην ΠΕΛΤ Ελλάδος, η οποία τον έχει ανακηρύξει ως επίτιμο μέλος της και τον έχει τιμήσει για την προσφορά του στην προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ιστορίας.

Η Βίκυ Μίνγκοβα Παναγή κατάγεται από την Βουλγαρία και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Λάρνακα. Είναι επιμελητής τέχνης, curator και ζωγράφος. ΄Εχει εκθέσει έργα της σε ομαδικές εκθέσεις στην 3 Angels Gallery στην Λάρνακα και στο Πολιτιστικό Κέντρο Ομόδους ενώ η έκθεσή της με πίνακες ζωγραφικής με θέμα «Τα λουλούδια της φύσης» είναι η πρώτη ατομική της έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Νάπας «Γιώργος Σεφέρης». ΄Εργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε διάφορες χώρες.

436353978 448256081067478 5838111390442137080 n ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, εγκαίνια, έκθεσης ζωγραφικής