Aγία Νάπα: Έρχεται η μουσική παράσταση Είδαμεν τζαι ακούσαμεν…

Η παράσταση εμπεριέχει χαρακτηριστικές σκηνές που ΕΙΔΑΜΕΝ, αλλά και τραγούδια που ΑΚΟΥΣΑΜΕΝ μέσα απο αγαπημένες Κυπριακές σειρές

Untitled design 77 ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Είδαμεν τζαι ακούσαμεν, Παράσταση

Είδαμεν τζαι ακούσαμεν…. τρείς λέξεις που απευθείας σε ταξιδεύουν στο παρελθόν.

Πως εμπνεύστηκα θα ρωτούσε κανείς αυτό το θέμα? Όλοι πιάνουμε τον εαυτό μας καθημερινά να αναπολέι τα παιδικά του χρόνια και να ταξιδεύει σ’εκείνες τις ημέρες που τα πιο μικρά πράγματα μας έκαναν χαρούμενους. Θυμάμαι τον εαυτό μου να συζητά στο σχολείο με τις φίλες της την πλοκή των σειρών και να περιμένει πως και πως το απογευματινό επεισόδιο. Θα σας διηγηθώ την δική μου στιγμή που αναπόλησα… ίσως γίνει και δική σας στην πορεία και αν γίνει θα ανταμωθούμε στις 21 Ιουνίου ημέρα Παρασκευη στις 7:30 μ.μ στο Δημοτικό Θέατρο Αγίας Νάπας.

Ως ένα νεαρό κορίτσι που λάτρευε την μουσική , στο Μίλα μου είχα ένα πρότυπο ήρωα που θα ήθελα να είμαι στην θέση του. Αυτή λοιπόν ήταν η Ιωάννα (Μαριάμ Βενιζέλου) που συνόδευε την υπέροχη φωνή της με το πιάνο στο αριστούργημα του Στέλιου Πισιή “Το τρένο της ζωής”. Αυτό το τραγούδι μετά απο τόσα χρόνια συνεχίζω να το τραγουδώ και να το διδάσκω στους μαθητές μου με τον ίδιο ενθουσιασμό που είχα όταν ήμουν μόλις 9 χρονών.
Μετά απο αυτή την ανάμνηση ακολούθησαν η Αίγια Fuxia, Για την αγάπη σου, κι’ άλλες κι’ άλλες κι’άλλες… μέχρι που δημιουργήθηκε μια ολόκληρη παράσταση.

viber image 2024 06 18 10 37 08 715 ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Είδαμεν τζαι ακούσαμεν, Παράσταση

Ο σκοπός είναι μέσα απ’αυτή την παράσταση να κάνουμε ένα μικρό ταξίδι στον χρόνο, ξυπνώντας μνήμες σ’ανθρώπους που παρακολουθούσαν αυτές τις σειρές, αλλά και να βάλουμε το δικό μας λυθαράκι με μια νότα μουσικής που θα πλαισιώσει το σύνολο και θα τελειοποιήσει το νόημα που θέλει να αποδώσει ο σκηνοθέτης, όπως επίσης και τα συναισθήματα που θέλει να προκαλέσει.

Είναι πολύ σπουδαίο να βλέπεις παιδάκια απο 4 χρονών μέχρι έφηβους και ενήλικες να υπηρετούν με τόσο ενθουσιασμό και πάθος αυτή την παράσταση. Χωρίς τους μαθητές μου αλλά και φίλους μου μουσικούς δεν θα μπορούσα να φέρω εις πέρας μια τόσο απαιτητική παράσταση.

Η παράσταση εμπεριέχει χαρακτηριστικές σκηνές που ΕΙΔΑΜΕΝ, αλλά και τραγούδια που ΑΚΟΥΣΑΜΕΝ μέσα απο αγαπημένες Κυπριακές σειρές.

Την παράσταση διοργανώνει το Ωδείο Κλασσικών και Σύγχρονων Σπουδών Φλωρεντίας Σάββα υπο την αιγίδα του Δήμου Αγίας Νάπας. Στην διδασκαλία και επιμέλεια Κούλα Κυριαζή.

Συμμετέχουν:

Αδαμαντία Λαζαρή
Βασιλική Ανδρέου
Βασιλική Πέτρου
Βερόνικα Μπούτνικ
Γεωργιάνα Χαραλάμπους
Γεώργιος Μεταξά
Γιώργος Σάββα
Εβίτα Σίμου
Ειρηναίος Δημητρίου
Ελεάνα Θεοφάνους
Θέκλα Καούλλα
Θέκλα Θεοδούλου
Θωμάς Χατζηθωμάς
Θεοδώρα Δημητρίου
Θεοδώρα Κουτσού
Κούλα Κυριαζή
Κωνσταντίνος Παναγιώτου
Μαριάμ Μιλτιάδους
Μαρίνα Αβραάμ
Μιχαηλία Μιχαήλ
Νικόλας Μιχαήλ
Ουρανία Γερμανού
Παρασκευή Γερμανού
Φωτειάνα Μεταξά
Norah del Rosario