ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Έρχεται η παράσταση «Η βεγγέρα»

Ο Δήμος Αγίας Νάπας και η Σκηνή Εκτός Έδρας του ΘΟΚ, σας παρουσιάζουν την παράσταση «Η βεγγέρα»

b 41274 or web copy medium exclusive, Δήμος Αγίας Νάπας, Θεατρική Παράσταση

Ο Δήμος Αγίας Νάπας και η Σκηνή Εκτός Έδρας του ΘΟΚ, σας παρουσιάζουν την παράσταση «Η βεγγέρα», στο πλαίσιο του τρίμηνου θεατρικών παραστάσεων του Δήμου Αγίας Νάπας. Τετάρτη 8 Μαΐου στις 8:00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Αγίας Νάπας. Είσοδος ελεύθερη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:

Μια απρόβλεπτη επίσκεψη-προξενιό σ’ ένα μικροαστικό σπίτι της Αθήνας δίνει το έναυσμα για το ξέσπασμα μικροπαρεξηγήσεων, αδιάλειπτων εκρήξεων και ανατροπών. Η φαινομενικά τυπική συναναστροφή μεταξύ του ζεύγους Στενού και του κύριου και της κυρίας Νερουλού διακωμωδείται ανελέητα, καταλήγοντας σε μια παράλογη καταστροφή.

Ο συγγραφέας αποτυπώνει τον κόσμο της εποχής του, διαγράφοντας την αδυναμία και την ηθική παραμόρφωση των προσώπων της. Αμάθεια, ξενομανία, υποκρισία και φαιδρότητα έρχονται στην επιφάνεια με περίσκεπτο τρόπο, και αναδεικνύουν νοοτροπίες και αντιλήψεις του παρελθόντος ως ατομικά και συλλογικά συμπτώματα του σήμερα.

Ρίχνοντας παιγνιώδες βλέμμα πάνω στους κωμικούς διαλόγους, τους αναγνωρίσιμους χαρακτήρες και τις ευτράπελες καταστάσεις του έργου του Καπετανάκη, οι σκηνοθέτριες και ένας θίασος συνόλου προτείνουν μια ταχύρυθμη, ευχάριστη παράσταση. Ο σατιρικός λόγος φωτίζεται, το χιούμορ κλιμακώνεται, και το αστείο και η υπερβολή υπογραμμίζεται σε μια προσπάθεια παρουσίασης μιας σπαρταριστής κωμωδίας, η πραγματικότητα της οποίας παραμένει καίρια και διαχρονική.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Σκηνοθετική επιμέλεια: Πολυξένη Σάββα – Αντωνία Χαραλάμπους, Σκηνικά-Κοστούμια: Ορέστης Λαζούρας
Μουσική σύνθεση-Μουσική διδασκαλία: Αναστασία Δημητριάδου (Nama Dama), Χορογραφία-Κίνηση: Φώτης Νικολάου
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς, Βοηθός σκηνοθετριών: Σοφία Ιωάννου

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Ειρήνη Ανδρονίκου, Ανδρέας Δανιήλ, Σοφία Ιωάννου, Βαλεντίνος Κόκκινος, Πάνος Μακρής, Άντρεα Μαύρου, İzel Seylani

439848284 456645916895161 5176936902838913202 n exclusive, Δήμος Αγίας Νάπας, Θεατρική Παράσταση