Aντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του ποδοσφαιρικού τουρνουά ακαδημιών στην Αγία Νάπα

Με ρεκόρ συμμετοχών από Κύπρο και Εξωτερικό θα πραγματοποιηθεί φέτος ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών στην Αγία Νάπα

Screenshot 2 12 Ayia Napa Youth Soccer Festival, exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, τουρνουά ακαδημιών

Αναβαθμισμένο και ανανεωμένο αλλά και με ρεκόρ συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί φέτος το καθιερωμένο ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών στην Αγία Νάπα.

Το McDonald’s Ayia Napa Youth Soccer Festival το οποίο θα έχει την πλήρη στήριξη της McDonald’s Cyprus ως χορηγός μετονομασίας, καθώς και της LIDL CYPRUS ως τον σημαντικότερο χορηγό υποστηρικτή, θα πραγματοποιηθεί όπως πάντα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αγίας Νάπας και σε δύο διαφορετικές φάσεις φέτος με την πρώτη να ξεκινάει από το Σάββατο 27 Απριλίου έως και Τετάρτη 1 Μαίου για τις ηλικιακές κατηγορίες Grassroots αγοριών και κοριτσιών, και την 2η φάση από τις 10 μέχρι και 12 Μαίου για τις ηλικιακές κατηγορίες νέων από 13 μέχρι και 17 ετών. Στο σύνολο τους έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα λάβουν μέρος 470 διαφορετικά ηλικιακά τμήματα και πέραν των 4000 παιδιών σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ και ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Κατά 80% σε σχέση με πέρσι αυξημένη, είναι επίσης η συμμετοχή ακαδημιών από το εξωτερικό, ο αριθμός των οποίων έχει φτάσει τις 19 με τον συνολικό αριθμό διαφορετικών ηλικιακών τμημάτων που θα ταξιδέψουν στην Κύπρο να έχει ανέλθει στα 68. Ο αριθμός δε των παιδιών από το εξωτερικό αναμένεται να ξεπεράσει τα 750 γεγονός το οποίο αποτελεί τεράστια επιτυχία για την διοργάνωση. Ιδιαίτερα θετικό είναι και το γεγονός ότι πέραν των παραδοσιακών χωρών της μέσης ανατολής όπως είναι ο Λίβανος και η Ιορδανία, φέτος σημειώνουμε επίσης συμμετοχές από χώρες όπως η Φιλανδία, Μάλτα, Τσεχία, Πολωνία και Αγγλία ενώ για πρώτη φορά φέτος σημειώνουμε και την πρώτη συμμετοχή από Αφρικάνικη χώρα και συγκεκριμένα από την ακαδημία Jungle Kings από την Μποτσουάνα.

Οι ομάδες αυτές θα καταφθάσουν από το εξωτερικό με την συνοδεία σίγουρα πάρα πολλών συνοδών και γονέων, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να ξεπεράσει τα 2000 άτομα, γεγονός το οποίο ικανοποιεί αφάνταστα τους διοργανωτές αφού με την πλήρη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού ο θεσμός καθιερώνεται και εδραιώνεται σταθερά πλέον ως διεθνής.

Στη φετινή διοργάνωση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε 21 διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες ξεκινώντας από την χρονολογία γέννησης του 2007 μέχρι και το 2018. Η επιτυχημένη καινοτομία των τελευταίων χρόνων με την προσθήκη επιπλέον ηλικιακών κατηγοριών σε ξεχωριστά πρωταθλήματα χαμηλότερου ποδοσφαιρικού επιπέδου τα οποία προνοούν την συμμετοχή παιδιών γεννηθέντα από το 2011 μέχρι και το 2018 συνεχίζεται και φέτος δίνοντας την ευκαιρία στον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό παιδιών για να συμμετέχουν σε λιγότερο ανταγωνιστικούς αγώνες και με περισσότερη έμφαση στην χαρά και την διασκέδαση.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι επίσης η καινοτομία που έχει καθιερωθεί και αποτελεί ίσως και παγκόσμια πρωτοτυπία για την διοργάνωση, η δημιουργία εκεί και όπου είναι εφικτό, 3 ξεχωριστών κατηγοριών επιπέδου στην φάση των knock out, προκρίνοντας ανάλογα με την θέση τους όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες σε αυτή την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

436314551 452495143976905 2920912603809222377 n Ayia Napa Youth Soccer Festival, exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, τουρνουά ακαδημιών

Η συμμετοχή κοριτσιών συνεχίζεται και φέτος με ξεχωριστό τουρνουά για κορίτσια ηλικίας κάτω των 15 και Κ13 όπου με μεγάλη ικανοποίηση οι διοργανωτές αναγγέλλουν την συμμετοχή 16 ομάδων κοριτσιών, επιτυγχάνοντας έτσι τους κοινούς με την ομοσπονδία στόχους της διοργάνωσης, που δεν είναι άλλοι από την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κύπρο δίνοντας παράλληλα ίσες ευκαιρίες συμμετοχής και άθλησης και στον γυναικείο πληθυσμό.

Θέλοντας να προβάλουν το κοινωνικό τους έργο και να ευαισθητοποιήσουν παράλληλα το κοινό, το Καραισκάκειο Ίδρυμα σε συνεργασία με την διοργάνωση, θα λειτουργήσουν στον χώρο του τουρνουά δειγματοληπτικό κέντρο συλλογής δειγμάτων για τις ανάγκες του αρχείου δοτών μυελού των οστών το οποίο μπορεί να αποτελέσει πηγή ζωής για κάποιο πάσχοντα και πονεμένο συνάνθρωπο μας. Τόσο το Καραισκάκειο Ίδρυμα όσο και οι διοργανωτές, καλούν τον κόσμο που θα παρευρεθεί όπως υποστηρίξει την πιο πάνω προσπάθεια.

O Eκπρόσωπος της Διοργάνωσης κύριος Χρίστος Κωνσταντίνου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «ο McDonald’s Ayia Napa Youth Soccer Festival, αποτελεί για μας μια πραγματική ποδοσφαιρική γιορτή για τα μικρά παιδιά και ο στόχος όλων τόσο εμάς ως διοργανωτές αλλά και όλων όσων θα παρευρεθούν στην διοργάνωση θα πρέπει να είναι η προστασία των παιδιών στα οποία θα πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία μακριά από την πίεση και το άγχος της νίκης να απολαύσουν και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους. Θα πρέπει όλοι μας να ενθαρρύνουμε και να χειροκροτήσουμε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που θα καταβάλουν μέσα σε πνεύμα αθλητοπρέπειας και σεβασμού στους κανόνες, στους διαιτητές και γενικά σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Οι αυξημένες συμμετοχές και η αγάπη του κόσμου και των παιδιών προς το τουρνουά, μας χαροποιεί ιδιαίτερα, ταυτόχρονα όμως ανεβάζει τον πήχη σε ότι αφορά την προσπάθεια που θα χρειαστεί για μια επιτυχημένη διοργάνωση. Για αυτό τον λόγο, ζητούμε και ευελπιστούμε στην συνεργασία όλων, με σκοπό την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των οποιονδήποτε πιθανών προβλημάτων εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου επιτυγχάνοντας έτσι την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Το ποδόσφαιρο είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό παιχνίδι. Είναι ένας τρόπος έκφρασης, προσπάθειας και επίδειξης των δυνατοτήτων αλλά και ικανοτήτων παίζοντας με πάθος και ζήλο και θέληση για το αποτέλεσμα. Και αυτό το τουρνουά δεν είναι εξαίρεση. Παράλληλα όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι και τρόπος διασκέδασης, ψυχαγωγίας και υγιές ενασχόλησης και ότι στο τέλος η προσπάθεια και το τίμιο παιγνίδι αξίζουν πολύ περισσότερο από την νίκη. Είναι μια ευκαιρία για όλους εμάς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να απολαύσουμε την διοργάνωση και μαζί τις χαρές που προσφέρει αυτό το υπέροχο άθλημα.

Πριν κλείσω, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πολυπληθείς συνοδούς και γονείς για την εμπιστοσύνη αλλά και την αναμενόμενη παρουσία τους στην διοργάνωση ως φίλαθλοι. Ας έχουμε ένα εκπληκτικό τουρνουά και ας δημιουργήσουμε αξέχαστες στιγμές μαζί. Ας δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο γήπεδο και ας διαγωνιστούμε και συμπεριφερθούμε με αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Θέλω να ευχαριστήσω και να ευχηθώ σε κάθε ομάδα και κάθε παιδί ξεχωριστά καλή τύχη και κάθε επιτυχία και να τους πω πραγματικά ότι είναι μεγάλη μας τιμή που θα τους έχουμε μαζί μας για μια ακόμη χρονιά.

Τέλος, θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω όλους ανεξαίρετος τους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης μας, και ιδιαίτερα την McDonald’s Cyprus για την πολύ σημαντική για την διοργάνωση χορηγική συμφωνία μετονομασίας σε McDonald’s Ayia Napa Youth Soccer Festival, καθώς και την Lidl Cyprus για την αναβαθμισμένη τους φετινή χορηγία, μέσο των οποίων αναμένεται η περαιτέρω αναβάθμιση, προώθηση και εξέλιξη της διοργάνωσης μας».