Agenda

Επ.Αμμοχώστου: Πρωτοβουλία «Paddle for Autism» με στόχο την ανέγερση Πολυδύναμου Κέντρου με αυτισμό

Αμμόχωστος, 26 Οκτωβρίου 2024 – Μια ομάδα περίπου 40 εθελοντών του «Paddle for Autism» θα πραγματοποιήσει έναν υπερμαραθώνιο 70 χιλιομέτρων με σανίδες όρθιας κωπηλασίας, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανέγερση του Πολυδύναμου Κέντρου Smile Project, το οποίο θα προσφέρει καθημερινή φροντίδα και εκπαίδευση σε ενήλικες με αυτισμό.

Δράση:

Η διαδρομή θα ξεκινήσει από το Ζύγι και θα καταλήξει στη Μαρίνα της Αγίας Νάπας, με την υποστήριξη των ομάδων του ιστιοπλοϊκού ομίλου Begafico από την Αμμόχωστο και των Windsurfers on Tour από τη Λεμεσό. Συνοδευόμενοι από σκάφη για λόγους ασφαλείας, οι συμμετέχοντες θα διανύσουν 70 χιλιόμετρα σε περίπου 12 ώρες, προβάλλοντας έτσι τον αυτισμό και ενισχύοντας τη συλλογή δωρεών.

Μικρότερες ομάδες εθελοντών θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στα τελευταία 45 και 5 χιλιόμετρα της διαδρομής, τερματίζοντας όλοι μαζί στη Μαρίνα της Αγίας Νάπας. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ομάδα από τη Σύρο, η οποία θα πραγματοποιήσει την ίδια ημέρα τη δική της διαδρομή 20 χιλιομέτρων στηρίζοντας την προσπάθεια από μακριά.

Το κοινό είναι προσκεκλημένο να παρακολουθήσει την άφιξη των εθελοντών στον τερματισμό ο οποίος θα συνοδευτεί από μια μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση στη Μαρίνα της Αγίας Νάπας από τις 5:00 μ.μ. μέχρι τις 8:00 μ.μ.

Στο σημείο μπροστά από το ¨Event centre ¨ την αίθουσα εκδηλώσεων της μαρίνας, θα στηθεί μια ωραία φιλανθρωπική εκδήλωση με Live Link, λαχειοφόρο αγορά με δώρα από χορηγούς και περίπτερα με φαγητό και ποτό από τα οποία μέρος των εσόδων τους θα διατεθούν στον σκοπό.

Η θαλάσσια αυτή διαδρομή αγάπης έχει προγραμματιστεί ώστε να γίνει παράλληλα με το τριήμερο Διεθνές συνέδριο Αυτισμού με τίτλο: «Αυτισμός: Ένας περίπλοκος γρίφος» το οποίο θα πραγματοποιηθεί 25-27 Οκτωβρίου στο Nissi Beach Resort στην Αγία Νάπα από το Σωματείο «Στήριξη» Αυτισμού Αμμοχώστου, σε συνεργασία με τον BIAC- Balkan International Autism Conference και με την έγκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού Αυτισμού WAO World Autism Organisation. Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο και πως μπορείτε να συμμετέχετε στην επίσημη ιστοσελίδα : https://autismedi-biac.com/

Το Πολυδύναμο Κέντρο Smile Project, για ενήλικες με αυτισμό θα αποτελεί έναν σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο χώρο φροντίδας, εκπαίδευσης και φιλοξενίας, αφιερωμένο στη στήριξη των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους.

Στόχος θα είναι η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών μέσω εξειδικευμένων εκπαιδευτικών και θεραπευτικών προγραμμάτων, που ενισχύουν τις δεξιότητες των ατόμων και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους, σε ένα φιλικό, αξιοπρεπές και ασφαλές περιβάλλον.

Μπορείς κι εσύ να ενισχύσεις τις προσπάθειες του Σωματείου «Στήριξη» Αυτισμού Αμμοχώστου και των εθελοντών του ‘Paddle for Autism’ :

– Στο σημείο τερματισμού στην Μαρίνα της Αγίας Νάπας το Σάββατο 26 Οκτωβρίου από τις 5μ.μ μέχρι τις 8 το βράδι σε κάποιο από τα φιλανθρωπικά περίπτερα ή με λαχνούς στήριξης.

– Συμμετέχοντας στη διαδρομή των τελευταίων 5 χιλιομέτρων: 99798134 τηλ. πληροφοριών.

– Κάνοντας την εισφορά σου στον παρακάτω σύνδεσμο:

Link for Online donations:

https://getyourtickets.eu//donation/paddleforautism2024/?action=separate

είτε με μεταφορά στον τραπεζικό λογαριασμό του Σωματείου Στήριξης Αυτισμού

Bank account for transfers through e-banking

Ροη Ειδησεων

Αγία Νάπα: Πραγματοποιήθηκε το 1ο Ιατρικό Συνέδριο με θέμα τον καρκίνο

Ολοκληρώθηκε το 1ο Ιατρικό Συνέδριο με θέμα τον καρκίνο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος «Άρωμα Αγίας…

27 Οκτωβρίου, 2024

ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Δημιουργεί Μουσείο Ενάλιας Αρχαιολογίας στην Περνέρα

Συνάντηση με τη Διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας κα Μαρίνα Αργυρού πραγματοποίησε πρόσφατα στο αλιευτικό καταφύγιο…

27 Οκτωβρίου, 2024

Ορόκλινη: Σύλληψη 23χρονου πολιτικού πρόσφυγα για υπόθεση κλοπής και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Ανδρας ηλικίας 23 ετών συνελήφθη το Σάββατο το βράδυ στη Λάρνακα για διευκόλυνση των ανακρίσεων…

27 Οκτωβρίου, 2024

Μία ώρα πίσω οι δείκτες του ρολογιού την Κυριακή

Μία ώρα πίσω θα μετακινηθούν οι δείκτες του ρολογιού την Κυριακή 27 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, όπως…

26 Οκτωβρίου, 2024

Είχαμε το καλύτερο 9μηνο όλων των εποχών στον τουρισμό είπε ο Κ. Κουμής

Φέτος είχαμε το καλύτερο εννιάμηνο όλων των εποχών στον τουρισμό δήλωσε σήμερα ο Υφυπουργός Τουρισμού…

26 Οκτωβρίου, 2024

ΠΑΣΥΚΙ: Στο Νεφρολογικό ΓΝ Αμμοχώστου υπηρετούν δύο νεφρολόγοι και όχι 3

Η ΠΑΣΥΚΙ με ανακοίνωση αναφορικά με το Νεφρολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, δηλώνει ότι…

25 Οκτωβρίου, 2024