ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Έφτιαξαν πρωτότυπες συνταγές με καρότο (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πρωτότυπες συνταγές με αφορμή το 2ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρότου στις 22 Ιουλίου στο Λιοπέτρι

photo exclusive, Φεστιβάλ Καρότου

Δημοσιογραφική διάσκεψη πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στον ποταμό Λιοπετρίου, αναφορικά με την παρουσίαση του 2ου Φεστιβάλ Καρότου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουλίου 2022 στο Κοινοτικό Γήπεδο “Αχυρών” στο Λιοπέτρι.

Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσεψης, ο σεφ Ανδρέας Πασκουής εκτέλεσε μια συνταγή με βασικό υλικό το καρότο τορτίγια Καρότου γεμιστή με αρωματικό κρεμώδες τυρί, λιαστή ντομάτα και προσούτο. Ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Λιοπετρίου Βάσος Μανώλη, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Παρλάς, Στέλιος Στυλιανού, Γιαννάκης Χαραλάμπους, τα Μέλη της Πολιτιστικής Επιτροπής Ευά Μάστρου και Αντρη Νικολάου και η παρουσιάστρια του φεστιβαλ Δέσποινα Πούρεκου έδωσαν σχετικές πληροφορίες για την όλη διοργάνωση του Φεστιβάλ.

Δείτε το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του Famagusta.News:

Το 2ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρότου

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετρίου, στο πλαίσιο προώθησης γεωργικών προϊόντων, που παράγονται στην κοινότητα Λιοπετρίου, προγραμματίζει για δεύτερη φορά το 2ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρότου την Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022.

Το Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στο Κοινοτικό Στάδιο «ΑΧΥΡΩΝ» Λιοπετρίου θα ξεκινήσει στις 8μ.μ. και η είσοδος θα είναι 5 ευρώ για άτομα άνω των 18 ετών, Φοιτητές και Στρατιώτες Δωρεάν. Όλα τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν στο ΣΚΕ Λιοπετρίου και συγκεκριμένα στο Νέο Περιφερειακό Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ενηλίκων και Ατόμων με Άνοια, ΑγκαλιαΖΩ.

292626398 564897881766171 284741410051290132 n exclusive, Φεστιβάλ Καρότου

Στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν περίπτερα, στα οποία θα πωλούνται προϊόντα με βασικό υλικό το καρότο όπως: γλυκό και μαρμελάδα, carrot cakes (ατομικά και οικογενειακά), κρέπες με γεύση καρότου, ντόνατς με κρέμα και μαρμελάδα καρότου, στριφτό καρότο, καροτοπαγωτό, λικέρ καρότου, πραλίνα καρότου, σούσι με βασικό υλικό το καρότο, ρυζόγαλο με μαρμελάδα καρότου. Θα πωλούνται, επίσης, χυμός, μαργαρίτα και κοκτέιλ καρότου. Παράλληλα θα λειτουργούν περίπτερα με σούβλα, κλέφτικο, hot dogs με σαλάτα κόσλοου, καρότα ξιδάτα, καρότα τηγανιτά με αβγά, κρέπες και διάφορα ποτά.

εικόνα Viber 2022 07 14 14 47 10 599 exclusive, Φεστιβάλ Καρότου

Ιδιαίτερη θέση στο Φεστιβάλ θα έχουν οι executive chefs της κοινότητας, με συντονιστή τον κ.Ανδρέα Πασκουή, ο οποίος μαζί με μια πολυμελή ομάδα μαγείρων θα ετοιμάζουν και θα προσφέρουν δωρεάν δημιουργίες, έχοντας ως βασικό υλικό το καρότο. Όλοι οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν δωρεάν τις εξής πρωτότυπες συνταγές:

  • Χούμους με ψητά καρότα, αβοκάντο, τζίντζερ και λάδι βασιλικού
  • Carrot Slaw με σταφίδες, πράσινο μήλο και chia seeds
  • Mousse καρότου με πορτοκάλι, δυόσμο και αγριοκύμινο

Επίσης, οι chefs θα παρουσιάσουν για επίδειξη τις ακόλουθες εναλλακτικές συνταγές με καρότο:

  • Ζυμωτό ψωμί καρότου με γραβιέρα και λιναρόσπορο
  • Rainbow carrot ribbon salad
  • Φλογέρες καρότου με τυρί μπρούτσε και σάλτσα μαστίχας
  • Sushi rolls με καρότο, σολωμό και καβουρόψυχα
  • Ταρτάκια με κρέμα καρότου, πορτοκάλι και αγριοκύμινο
  • Φυγόπυρο με καρότα, γλασέ, φυστίκια Αιγίνης και γκότζι μπέρι

εικόνα Viber 2022 07 14 15 26 14 197 exclusive, Φεστιβάλ Καρότου

Παράλληλα, η εκδήλωση θα προσφέρει τη δυνατότητα ψυχαγωγίας με πεντάωρο μουσικό πρόγραμμα, στο οποίο θα το Μουσικό-Χορευτικό Συγκρότημα του Πολιτιστικού Ομίλου Λιοπετρίου “Η παράδοση”. Η βραδιά θα κορυφωθεί με το μουσικό συγκρότημα ΟΝΙΡΑΜΑ. Το Φεστιβάλ παρουσιάζει η Δέσποινα Πούρεκκου.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κύριο Κώστα Καδή.

292460148 562315675357725 2929986416066804087 n exclusive, Φεστιβάλ Καρότου

Το λογότυπο του Παγκύπριου Φεστιβάλ Καρότου

Το λογότυπο του Φεστιβάλ Καρότου είναι εμπνευσμένο από την Παράδοση του Λιοπετρίου και συγκεκριμένα από την τέχνη της καλαθοπλεχτικής. Το σχήμα προκύπτει από τον συνδυασμό των σχημάτων του καλαθιού και του καρότου. Σ’ αυτό συνδυάζονται διαφορετικοί τρόποι πλεξίματος, οι οποίοι συμβολίζουν: τη γεωργία (πράσινο χρώμα), το νερό: Ποταμός Λιοπετρίου (γαλάζιο χρώμα) και την ίδια την τέχνη της καλαθοπλεχτικής (καφέ χρώμα).μΕίναι σχεδιασμένο από το Niki’ s Bookshop και τον γραφίστα, Αγαμέμνονα Μέλιου.

Famagusta.News