ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Δωρεάν θεατρική παράσταση από τον Δήμο Παραλιμνίου

Η παράσταση "Και τώρα οι Δυο μας" ανεβαίνει την Παρασκευή 19 Απριλίου δωρεάν για το κοινό

433967599 402839419158814 6789179972073242803 n exclusive, Θέατρο

Ο Δήμος Παραλιμνίου παρουσιάζει με δωρεάν είσοδο την παράσταση «ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ» του Αλεξάντερ Γκέλμαν,  σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη

🗓️ Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, 20:30
📍 Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημαρχείου Παραλιμνίου

Είσοδος Ελεύθερη κατόπιν προκράτησης θέσης. Τηλ. 99520835

Η παράσταση επιχορηγείται από τον Δήμο Παραλιμνίου και εντάσσεται στο πλαίσιο του Εαρινού Φεστιβάλ Δήμου Παραλιμνίου.

Το έργο:

Ένα από τα συγκλονιστικότερα έργα της σύγχρονης ρωσικής δραματουργίας, το «Και τώρα οι δυο μας» του Αλεξάντερ Γκέλμαν ανεβαίνει στο Θέατρο Δέντρο σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Ελλαδίτη σκηνοθέτη και ηθοποιού Χρήστου Σουγάρη.

Ένα έργο σταθερά επίκαιρο αφού πραγματεύεται το καταστροφικό πάθος για ανέλιξη και εξουσία στον εργασιακό χώρο καταδεικνύοντας τις αιτίες που απομακρύνουν τον άνθρωπο από την ηθική του υπόσταση.

434031074 813293307500498 3974721992317062819 n exclusive, Θέατρο

Το έργο, που έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες του κόσμου με μεγάλη επιτυχία, φωτογραφίζει την ισοπέδωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας όταν η φιλοδοξία και το συμφέρον επιτρέπουν την εκμετάλλευση…

Ο Γκέλμαν καταγράφει στα έργα του την αλλοτρίωση της ανθρώπινης υπόστασης που μεταβάλλεται διαρκώς μέσα από τις παθογένειες του καπιταλισμού.

Στο «Και τώρα οι δύο μας» κάνει σαφές πως ο φιλόδοξος εργάτης, ο διαπλεκόμενος με τα αφεντικά, μοιραία εγκλωβίζεται στους μηχανισμούς τους χωρίς να μπορεί να βγει από εκει μέσα αλώβητος. Η εξουσία τον χειραγωγεί με την πάγια της τακτική – του υπόσχεται ευκαιρίες για επιτυχία εκμεταλλευόμενη τα προσόντα και τις ικανότητες του προς όφελος και εξυπηρέτησή της, οδηγώντας τον (μας) σε πλήρη ηθική απαξίωση.

Η εμμονή για κοινωνική ανέλιξη αποδεικνύεται καταστροφική για το ζευγάρι του έργου οδηγώντας τους δύο ήρωες σε συναισθηματικό ακρωτηριασμό. Κάποιος θα πληρώσει, ακόμη και χωρίς να φταίει. Το τίμημα είναι βαρύ.

Τους δύο ρόλους υποδύονται ο Χρήστος Σουγάρης και η Κατερίνα Λούρα.

Μαζί τους επί σκηνής η Κυριακή Ιακωβίδου.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Συναντάμε τους «ήρωες» μετά από είκοσι χρόνια γάμου. Έχουν ένα παιδί 16 χρονών. Εκείνος, πολιτικός μηχανικός. Εκείνη, διανοούμενη.

Εκείνος, για να ανέλθει κοινωνικά, να αναρριχηθεί πάτησε επί πτωμάτων ξεπουλώντας κάθε αρχή και κάθε αξία. Εκείνη, για να ανέλθει κοινωνικά, να αναρριχηθεί, γνώριζε μα σιωπούσε.

Το μέλλον του παιδιού ήταν το άλλοθι τους. Η μεταξύ τους σύγκρουση είναι αναπόφευκτη -για εκείνα που θέλησαν και κυρίως για εκείνα που εύχονται να μην είχαν συμβεί. Στη άγρια μάχη της επικράτησης κανείς δεν βγαίνει νικητής.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία Χρήστος Σουγάρης
Σκηνικά -κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
Μουσική: Αντρέας Μουστούκης
Κίνηση: Σταυρούλα Κάλφα
Φωτισμοί: Χρίστος Γωγάκης
Οπτική Επικοινωνία | Αφίσα-Τρέιλερ: Κρίτων Δούρις
Διεύθυνση Παραγωγής: Κατερίνα Λούρα
Παραγωγή: Θέατρο Δέντρο

Επί σκηνής:

Χρήστος Σουγάρης, Κατερίνα Λούρα, Κυριακή Ιακωβίδου

Θέατρο Δέντρο – Ενότητος 44, 1041, Λευκωσία
Katerinaloura@yahoo.gr | 99520835