Πολιτιστική Ακαδημία «Άγιος Επιφάνιος»: Διοργανώνει βιωματικό εργαστήρι «Ένας ένδοξος τόπος»

Πώς να δηλώσεις συμμετοχή

Screenshot 5 19 exclusive, εργαστήρι, Πολιτιστική Ακαδημία «Άγιος Επιφάνιος»

Η Πολιτιστική Ακαδημία «Άγιος Επιφάνιος», με τη στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, διοργανώνει βιωματικό εργαστήρι για νέους και νέες με τίτλο «Ένας ένδοξος τόπος», την Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2024 και ώρα 6 το απόγευμα, στο μουσείο – ιερό ναό Αγίας Άννας, στο Παραλίμνι.

Το βιωματικό εργαστήρι πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσωρινής έκθεσης που είναι αφιερωμένη στο κατεχόμενο μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα, με τίτλο «Τόπος ευκλεής». Ιερά Μονή Αποστόλου Βαρνάβα. Ιστορία – Προσφορά – Προσφυγιά.

Μέσα από τα στοιχεία της έκθεσης δίνεται η ευκαιρία σε όσους συμμετέχουν να γνωρίσουν την ιστορία, την προσφορά στην υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και την τωρινή πραγματικότητα του μοναστηριού, ενός τόπου που αποτελεί σύμβολο, και να ανακαλύψουν το βιωματικό του αφήγημα.

Στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου θα γίνει διαδραστική ξενάγηση στην έκθεση. Θα μπορέσουν οι συμμετέχοντες να δουν, να ακούσουν, να αγγίξουν και να κατανοήσουν πτυχές της ιστορίας και της σύγχρονης πραγματικότητας της Κύπρου, μέσα από εκθέματα, αφηγήσεις και μνήμες που σχετίζονται με το μοναστήρι. Στo δεύτερο μέρος θα ακολουθήσουν οι βιωματικές δραστηριότητες. Στο εργαστήρι θα δοθεί η ευκαιρία να συν-δημιουργήσουν, να συν-εκφραστούν ελεύθερα και να συμμετάσχουν σε μια δράση έκφρασης πολιτισμού στην οποία έχουν θέση και τα δικά τους βιώματα.

Συμμετοχή ΔΩΡΕΑΝ.

Δηλώσεις συμμετοχής στον σύνδεσμο
https://forms.gle/NsJuWjXE5ndjABXPA και στο τηλέφωνο 23 812468.

Ξενάγηση: Χριστίνα Κάκκουρα (Επιμελήτρια έκθεσης)

Βιωματικές δραστηριότητες: Γιώργος Χρήστου (Κοινωνικές και Συμπεριφορικές Επιστήμες), Εύη Σαββίδου (Ειδική Παιδαγωγός), Γεωργία Χατζηχριστοδούλου (Εργοθεραπεύτρια)

417452788 793766672901089 2912298638998640338 n exclusive, εργαστήρι, Πολιτιστική Ακαδημία «Άγιος Επιφάνιος»