ΣΩΤΗΡΑ: Αύριο η εκδήλωση «Συμβολή νέων στη διατήρηση του Κυπριακού νερόφιδου»

Το νερόφιδο πρωταγωνιστεί στην προστασία της Λίμνης Παραλιμνίου! Αν ζεις στην επαρχία Αμμοχώστου, τότε αυτό σε αφορά

Screenshot 1 8 Δήμος Σωτήρας, εκδήλωση, κυπριακό νερόφιδο, Λίμνη Παραλιμνίου, Νερόφιδο

Καλούνται οι νέοι της επαρχίας Αμμοχώστου να αναλάβουν την σκυτάλη στην προστασία του νερόφιδου και την ανάδειξη της Λίμνης Παραλιμνίου. Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνεται το Σάββατο, 13 Απριλίου στις 9:30 το πρωί στο Κέντρο Κοινωνικών Παροχών του Δήμου Σωτήρας (απέναντι από Δημαρχείο Σωτληρας). Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν πώς μπορούν να εμπλακούν ενεργά στην προστασία του νερόφιδου, θα παρευρεθούν στην εκδήλωση για να βάλουν το δικό τους λιθαράκι.

Το νερόφιδο, είναι ένα εντελώς ακίνδυνο, ενδημικό υποείδος του νησιού μας. Εντοπίζεται σε λίμνες, ρυάκια και ποταμούς των οποίων οι όχθες φιλοξενούν πλούσια βλάστηση. Είναι άριστος κολυμβητής και χρησιμοποιεί φύκια εντός του νερού για να κρυφτεί και τρέφεται με βατράχια, γυρίνους και μικρά ψάρια. Οι κάτοικοι της επαρχίας Αμμοχώστου, μπορούν να έχουν ενεργό ρόλο στην προστασία του είδους.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Έργο HerpTrust με την υποστήριξη του Cyprus Environment Foundation και του Κέντρου Νεότητας Σωτήρας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σωτήρας.

viber image 2024 04 12 12 42 36 183 Δήμος Σωτήρας, εκδήλωση, κυπριακό νερόφιδο, Λίμνη Παραλιμνίου, Νερόφιδο