Στη Σωτήρα η σπουδαία θεατρική παράσταση του ΘΟΚ Φιλουμένα Μαρτουράνο

Πλήθος γνωστών ηθοποιών στη θεατρική παράσταση της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ που έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας

2 11

O Δήμος Σωτήρας φιλοξενεί την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, στις 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας την θεατρική παράσταση “Φιλουμένα Μαρτουράνο” του Εντουάρντο ντε Φιλίππο από την Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα.

«Εσείς είστε ο κόσμος με τους νόμους και τους κανόνες του.

Εγώ ένα νόμο ξέρω: αυτόν που κάνει τους ανθρώπους να γελάνε».

275608954 4764035636999061 1728919110786598780 n

Λίγα λόγια για το έργο: 

Η μεγάλη παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα, είναι μια γλυκόπικρη κωμωδία που εξακολουθεί να γράφει, δεκαετίες τώρα, τη δική της λαμπρή ιστορία στις θεατρικές σκηνές ολόκληρου του κόσμου και δεν έχει πάψει να προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις στους θεατές, όπου κι αν παίζεται.
Γραμμένη στα 1946, η Φιλουμένα Μαρτουράνο του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο κατέχει προεξάρχουσα θέση στη δραματουργία του Ιταλού κωμωδιογράφου ως ένα ιδιαίτερο δείγμα νεορεαλισμού στο οποίο συμπυκνώνεται μια ολόκληρη εποχή.

Το έργο μάς μεταφέρει στη Νάπολη, όπου η Φιλουμένα, μια πρώην πόρνη, διεκδικεί τη θέση που της αξίζει μέσα στο σπίτι και στη ζωή του Ντομένικο, ενός πλούσιου εμπόρου, έπειτα από αρκετά χρόνια κοινού βίου. Οι ταπεινώσεις που υφίσταται και η συσσωρευμένη της πίκρα την αναγκάζουν να ακολουθήσει μια παλιά, δοκιμασμένη συνταγή και να παίξει το τελευταίο της χαρτί: παριστάνει την ετοιμοθάνατη, εξαναγκάζοντάς τον να την παντρευτεί. Η Φιλουμένα βγαίνει πρόσκαιρα κερδισμένη, καθώς, όταν η αλήθεια αποκαλυφθεί, ο Ντομένικο προσπαθεί να απαλλαγεί από αυτή τη δέσμευση. Στο τέλος, όμως, ένα μυστικό ανατρέπει τις ισορροπίες και αλλάζει άρδην τα δεδομένα.

Μια σύγκρουση ανάμεσα σε δύο κόσμους, ένα ταξίδι προς την αναζήτηση της ευτυχίας με όχημα τη σπαρταριστή και συνάμα τρυφερή, ρομαντική γλώσσα του συγγραφέα.

Έχοντας στο πλάι της ένα σύνολο καταξιωμένων ηθοποιών της νέας και της παλαιότερης γενιάς, η Μαγδαλένα Ζήρα συλλαμβάνει τη λαϊκή σπιρτάδα του έργου, αναψηλαφώντας τη ναπολιτάνικη ατμόσφαιρά του, δίχως να λείπουν οι σύγχρονες αναφορές. Την πληθωρική ηρωίδα ερμηνεύει η ηθοποιός Αννίτα Σαντοριναίου.

filoymena martoyrano pq3a8227cd. vattis

▶︎ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Μαγδαλένα Ζήρα
Σκηνικά-Κοστούμια: Έλενα Κατσούρη
Μουσική: Αντώνης Αντωνίου
Κίνηση: Φώτης Νικολάου
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνοθέτιδας: Βάρσια Αδάμου

ΠΑΙΖΟΥΝ: Έλενα Δημητρίου, Θανάσης Δρακόπουλος, Κώστας Καζάκας, Βαλεντίνος Κόκκινος, Ανδρέας Κούτσουμπας, Διομήδης Κουφτερός, Αντρέας Παπαμιχαλόπουλος, Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου, Γιώργος Μουαΐμης, Αννίτα Σαντοριναίου, Ιωάννα Σιαφκάλη, Αυγουστίνα Στυλιανού

▶︎ Τιμές Εισιτηρίων:
€12
€6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι, πενταμελείς οικογένειες με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου, άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας).

▶︎ Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων από τη σελίδα www.thoc.org.cy / Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

▶︎ Προσέλευση: 45 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης

▶︎ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΝΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ | COVID-19

Ο ΘΟΚ, εφαρμόζοντας τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, ενημερώνει το κοινό ότι η πολιτική εισιτηρίων που ακολουθεί καθορίζεται από τους κανονισμούς του εν ισχύι Διατάγματος (ημερομηνίας 18 Μαρτίου 2022), οι οποίοι τίθενται σε ισχύ από τις 21 Μαρτίου 2022.
Η είσοδος θα επιτρέπεται σε όσους και όσες διαθέτουν ένα από τα κατωτέρω:
●εν ισχύ πιστοποιητικό ολοκληρωμένου εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID 19
●εν ισχύ πιστοποιητικό ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19
●για πρόσωπα ηλικίας 6 ετών και άνω πιστοποιητικό αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης (PCR) ή εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών
●για πρόσωπα ηλικίας κάτω των 6 ετών δεν απαιτείται η επίδειξη αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης (PCR) ή εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19

▶︎ Περαιτέρω:
● Νοείται ότι αν κατά την ημέρα της εκδήλωσης τροποποιηθεί η πρόβλεψη αυτή στο εν ισχύ την ημέρα εκείνη περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διάταγμα, θα τυγχάνει εφαρμογής στην εκδήλωση η εν λόγω τροποποίηση.
● Όλα τα άτομα που συμμετέχουν υπό οποιανδήποτε ιδιότητα σε εκδήλωση οφείλουν να φέρουν μαζί τους δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο, ως πρόσθετο αποδεικτικό στοιχείο, όταν αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές και/ή εξουσιοδοτημένο άτομο βάσει του εκάστοτε εν ισχύι περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διατάγματος.
● Η χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων είναι υποχρεωτική καθόλη τη διάρκεια της παράστασης
● Η χωρητικότητα του Δημοτικού Θεάτρου Σωτήρας ορίζεται ανάλογα με τα Πρωτόκολλα και διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.
● Απαγορεύεται η πώληση φαγητού και ποτού στον χώρο της εκδήλωσης ή έξω από αυτόν.