Τελέστηκε η κηδεία του αγνοουμένου Κλείτου Κλείτου από το Λευκόνοικο

Κλειτος Κλείτου Κηδεία Αγνοουμένου

H κηδεία του αγνοουμένου Κλείτου Κλείτου από το Λευκόνοικο, του οποίου τα οστά ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA, έγινε χθες από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στη Μακεδονίτισσα, προϊσταμένου του Αρχιμανδρίτη, Πανάρετου Κυπριανού.

Την πολιτεία εκπροσώπησε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λευκονοίκου, ο Επίτροπος Εθελοντισμού, Γιαννάκης Γιαννάκη, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι κομμάτων, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, Νίκος Κέττηρος, ο πρώην βουλευτής Αμμοχώστου, Ισίδωρος Μακρίδης, εκπρόσωποι της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, οι συμπολεμιστές του από το 399 Τ.Π. στο Μπογάζι, πολλοί συμμαθητές και συμμαθήτριες του ήρωα από το Γυμνάσιο Λευκονοίκου, εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγνοουμένων και πλήθος κόσμου από το Λευκόνοικο και άλλες περιοχές.

Στον επικήδειο της η Δήμαρχος Λευκονοίκου Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη αναφέρθηκε στη ζωή του Κλείτου Κλείτου. Γεννήθηκε στις 12 Απριλίου του 1956 στο Λευκόνοικο. Ήταν το δεύτερο παιδί του Λοΐζου και της Πεζούνας Κλείτου, αδελφός της Σόνιας.

Όταν ο Κλείτος τελείωσε την τρίτη τάξη του Γυμνασίου Λευκονοίκου, η οικογένεια μετακόμισε στο Βαρώσι για να παρακολουθήσουν τα παιδιά μαθήματα στην Ξενοδοχειακή Σχολή «Ξενίας». Ο Κλείτος ήθελε να γίνει υπάλληλος υποδοχής και, παράλληλα με τα μαθήματα, δούλευε σε ένα ξενοδοχείο.

Τον Ιανουάριο του 1974, κατατάγηκε ως εθελοντής στον στρατό. Τελευταία φορά που τον είδε η μητέρα του ήταν μετά το πραξικόπημα. Ανησύχησε και πήγε με ταξί από το Βαρώσι στο Μπογάζι, όπου ήταν το στρατόπεδό του.

Από εκείνη τη μέρα εξαφανίστηκε. Μεταξύ πρώτης και δεύτερης εισβολής οι γονείς και η αδελφή του πηγαινοέρχονταν στη Μια Μηλιά και ρωτούσαν, αν τον είδαν οι στρατιώτες. Έψαχναν απεγνωσμένα. Κανένας δεν τον είχε δει. Έτσι, ζούσαν μέσα στην πλήρη άγνοια, μέχρι που ανακοίνωσαν ότι είναι αγνοούμενος.

Μετά την ταφή στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, ακολούθησε τρισάγιο για όλους τους ήρωες του Δήμου Λευκονοίκου και κατάθεση στεφάνων από τους συγγενείς των ηρώων και τις αρχές της κωμόπολης.

Πηγή: ΚΥΠΕ