Η ελεύθερη Αμμόχωστος βουλιάζει

Του Δημήτρη Δημητρίου (Σαβουλλή), Δημοτικού Συμβούλου ΕΔΕΚ Αμμοχώστου

IMG 20200924 233455 Coronavirus, Δημήτρης Δημητρίου Σαβουλλής

Του Δημήτρη Δημητρίου (Σαβουλλής)*

Αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση που η ανθρωπότητα βιώνει τους τελευταίους μήνες μας έχουν θέσει σε καθεστώς ανασφάλειας για την οικονομική επιβίωση μας. Η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού δεν θα πρέπει να σημαδευτεί από την εξαθλίωση των εργαζομένων, αλλά ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή την στήριξή τους.

Η επαρχία της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου θα ζήσει ένα δύσκολο χειμώνα καθώς τα τελευταία χρόνια είχε σχεδόν διαγράψει τις γεωργικές εργασίες εφόσον καμία κυβέρνηση δεν στήριξε έμπρακτα τον αγρότη και ως εκ τούτου ασχολήθηκε με την τουριστική βιομηχανία που έχει ως αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών έχει οδηγηθεί σε οικονομική και επαγγελματική εξαθλίωση. Δυστυχώς, χωρίς ανάπτυξη θα βαθαίνει η ύφεση, θα μεγαλώνουν το έλλειμμα και το χρέος και θα οδηγήσουν σε ένα οδυνηρό φαύλο κύκλο τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Η επαρχία Αμμοχώστου έχει δυνατότητες και πλούτο, έχει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που με το κατάλληλο μίγμα κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής, με αλλαγή νοοτροπίας, με εμπέδωση της αξιοκρατίας, με τολμηρές μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές στον αγροτικό και τουριστικό τομέα, με επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες και στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας κλπ, να αναστρέψει το κλίμα και να δώσει πνοές ανάπτυξης στην οικονομία μας χωρίς να εξωθεί τους πολίτες και κυρίως τους οικονομικά ασθενέστερους στην οικονομική εξαθλίωση και προπάντων να μην υπάρξει δημογραφική αλλοίωση από την φυγή νέων ανθρώπων.

Είναι γεγονός ότι το Κράτος προσπάθησε να βοηθήσει με εξειδικευμένα επιδόματα και έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις, οι οποίες, όμως, ήταν ευκαιριακές, υποτυπώδεις και πολλές φορές χρησιμοποιήθηκαν για λόγους μικροπολιτικούς. Τώρα, η παρέμβαση του Κράτους πρέπει να γίνει περισσότερο ουσιαστική και αποτελεσματική.

Δημοτικός Σύμβουλος ΕΔΕΚ Αμμόχωστου Δημητρης Δημητρίου (Σαβουλλης)