Κλίμα « εμφύλιου» πολέμου για δεύτερη φορά ελέω… εμβολίων. Ψάχνουν τρόπους να πείσουν τους νέους

Άρθρο γνώμης του Μιχάλη Αντωνίου

229D1138 467C 452B 910F AB8A545C971A

Του Μιχάλη Αντωνίου

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά και την εκτόξευση κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην χώρα μας, με την κυβέρνηση να προσπαθεί με κάθε τρόπο, να βρει κίνητρα ούτως ώστε να εμβολιαστούν οι νέοι, καθώς το ποσοστό προσέλευσης της ηλικιακής ομάδας 20-30 κινείται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Σημαντικό θεωρείται επίσης η κατάργηση των δωρεάν rapid test καθώς θα την χαρακτήριζε κανείς ως μια απόφαση «τρικλοποδιά» για τους ανεμβολίαστους.

Οι δηλώσεις Καραγιάννη προκαλούν την οργή χιλιάδων πολιτών, καθώς επισημαίνει διαρκώς ότι «αν συνεχίσουμε έτσι ζήτω που καήκαμε», ενώ λίγο πριν τις εκλογές ο αριθμός κρουσμάτων κυμαινόταν σε πολύ χαμηλά νούμερα, γεγονός που προκάλεσε την περιέργεια σε μεγάλη μερίδα ατόμων, αφού την ίδια χρονική στιγμή γινόταν ο κακός χαμός σε clubs και χώρους εστίασης. Άξιον απορίας αποτελεί ωστόσο ο μειωμένος αριθμός κρουσμάτων μετά τους πανηγυρισμούς των φιλάθλων Ομόνοιας και Ανόρθωσης.

Πέπλο μυστηρίου γύρω από τον θάνατο της 42χρονης μετά από θρομβοεμβολικό επεισόδιο…

Την ώρα που οι αρμόδιοι ψάχνουν κίνητρα για να εμβολιάσουν τους νέους, μια 42χρονη χάνει την ζωή της, έπειτα απο θρομβοεμβολικό επεισόδιο με τον θάνατο της να σκορπα απέραντη θλίψη σε συγγενείς και φίλους, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, η νεαρή γυναίκα δεν είχε κάποιο ιατρικό ιστορικό. Σημειώνεται ότι ο θάνατος της άτυχης 42χρονης γυναίκας, δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, καθώς στην Κύπρο σημειώθηκαν και άλλοι θάνατοι από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

«Δωροδοκούν» για να εμβολιάσουν τους νέους…

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εμβολιαστούν οι νέοι, ο ΠτΔ προχώρησε σε ανακοινώσεις, δίδοντας τιμητικές άδειες και παραχορώντας safepass σε κλειστούς χώρους, μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί, προσπαθώντας να στενέψει τον κλοιό γύρω απο τους ανεμβολίαστους, ενώ την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, «πρωτοπορεί», δίνοντας voucher αξίας 150€, την στιγμή που η Ελλάδα δοκιμάζεται με την οικονομική κρίση εδώ και χρόνια, και με τους μισθούς να είναι πιο κάτω και από τον πάτο! Το να σε πληρώνουν για να εμβολιαστείς είναι πρωτάκουστο και το λιγότερο γελοίο!

Τεταμένο το κλίμα μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων…

Δεύτερο κύμα «σύγκρουσης» παρατηρείται ξανά μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων με τις βρισιές να δίνουν και να παίρνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι μεν απομονώνουν τους δε και το αντίστοιχο. Λυπηρό είναι εξίσου το γεγονός ότι αρκετές οικογένειες βρίσκονται στα «μαχαίρια» για το εν λόγω ζήτημα.

Προσπάθησαν αλλά δεν έπεισαν…

Στο μεταξύ με τις προτάσεις της κυβέρνησης να τίθενται σε ισχύ, πιστεύοντας έτσι ότι θα πειστεί ο κόσμος, συνέβη εντελώς το αντίθετο. Απέτυχαν για άλλη μια φορά, δίνοντας κίνητρα που είναι για γέλια και για κλάματα! Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι «κλείνουν» το στόμα σε γιατρούς που έχουν αντίθετη άποψη. Τεκμηριωμένα στοιχεία θέλει ο κόσμος και από τις δύο πλευρές επιστημόνων. Αυτό. Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε;