Κώστας Φυτιρής: «Παραλίμνι 2019: Έχει τη θέση. Δικαιούται;»

foitiris arthro Νέα Αμμοχώστου

Άρθρο του τέως Διοικητή του ΚΣΕΔ Αρχιπλοίαρχου Κώστα Φυτιρή

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ 2019: EXEI ΤΗ ΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ??

«Πιστεύω ότι τα θέματα που αφορούν όλους μας και επηρρεάζουν την καθημερινότητα και κατά συνέπεια την ποιότητα της ζωής μας, είναι σωστό και έντιμο αντί να τα συζητάμε και να τα κατακρίνουμε σε πηγαδάκια, να τα εκφράζουμε με παρρησία και κυρίως με εισηγήσεις για ευαισθητοποίηση όλων όσων έχουν την αρμοδιότητα και την εξουσία.

Με αφορμή λοιπόν ένα καλοπροαίρετο αλλά πολύ καυστικό μήνυμα Κύπριου φίλου που επισκέφτηκε πρόσφατα το Παραλίμνι και έλεγε «Φίλε, σκούπες δεν έχετε στο Παραλίμνι? καθώς και την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλιμνίου, να ενοικιάσει μέρος των παραλιών μας σε ξενοδόχους, νιώθω την ανάγκη να αναφερθώ στην κατάσταση που με λυπεί ιδιαίτερα και που βιώνω και εγώ στο Παραλίμνι που λατρεύω όπως άλλωστε όλοι οι Παραλιμνίτες. Δυστυχώς όλη η προσπάθεια και οι ενέργειες του Δήμου έχουν επικεντρωθεί στην «βελτίωση» των παραλιών, αν και δεν είμαι βέβαιος ότι αυτή η «βελτίωση» έχει γίνει κατόπιν μελετών από ειδικούς και έχει την σφραγίδα και την έγκριση των αρμοδίων τμημάτων. Με το να δίδουμε σε ορισμένους το δικαιώμα να επινοικιάζουν τις παραλίες μας στους όποιους πελάτες τους και να τις στερούν από εμάς που μας ανήκουν δεν είναι προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής βελτίωσης της ευημερίας των δημοτών και επισκεπτών. Σίγουρα μια από τις υποχρεώσεις του Δήμου και ειδικά ενός τουριστικού Δήμου, είναι η διαφύλαξη του παραλιακού μετώπου και της θάλασσας ως κόρη οφθαλμού και σαφώς η αναβάθμιση του τουριστικού προιόντος είναι αδιαμβισβήτητη προτεραιότητα του αλλά δεν πρέπει να είναι και η μοναδική όπως δυστυχώς αποδεικνύεται! Ο Δήμος είναι ένας φορέας που έχει τεράστια έσοδα και από τον τουρισμό αλλά και από υπηρεσίες (σκύβαλα, δημοτικά τέλη κλπ) και έχει την αποκλειστική υποχρέωση να τα διαθέτει για την ευημερία κυρίως των δημοτών του. Πρωτίστως την καθαριότητα, την ευταξία, την συντήρηση των κοινοχρήστων χώρων (μνημείων, πρασίνου, πλατείων, δρόμων, πεζοδρομίων κ.λ.π.), την εξυπηρέτηση των δημοτών από τις υπηρεσίες του Δήμου στον ελάχιστο χρόνο, την φροντίδα της τρίτης ηλικίας, την δημιουργία χώρων για παιδιά και νέους, την υποστήριξη των κοινοφελών ιδρυμάτων κλπ. Όμως η κατάσταση που επικρατεί στο Παραλίμνι, τον μεγαλύτερο και πλουσιότερο Δήμο της ελεύθερης Αμμοχώστου δεν μας τιμά. Οι φωτογραφίες παρακάτω (είναι οι πιο ανώδυνες λόγω δημοσίευσης), πιστεύω ότι είναι ενδεικτικές της νοοτροπίας που επικρατεί στο Δήμο και αυτή πρέπει να αλλάξει άμεσα με ενέργειες αυτών που τους έχει δοθεί από εμάς η αρμοδιότητα και η εξουσία.

Αγαπητοί Δήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι! Πάντα νιώθαμε πολύ υπερήφανοι για το Παραλίμνι που ήταν πρωτοπόρο σε πάρα πολλούς τομείς . Οι Παραλιμνίτες είναι προοδευτικοί άνθρωποι και θέλουν τον τόπο τους να προχωρά μπροστά και ψηλά! Όμως σαν να έχουμε πάρει τον κατήφορο και αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα. Έχετε την ευθύνη και εξουσία να βρείτε τους τρόπους με εντιμότητα και διαφάνεια για το Τι-Πως-Πότε-Ποιός θα ενεργεί μέσα στο πλαίσιο των υποχρεώσεων και καθηκόντων του με υλοποίηση στον ελάχιστο χρόνο και όχι ανοικτού χρονικά τέλους! Τα έργα δικά σας και νάστε σίγουροι ότι θα αναγνωριστεί από όλους και προσωπικά θα είμαι από τους πρώτους που θα σας εκφράσω τα συγχαρητήρια μου δημοσίως αν φέρετε το Παραλίμνι και πάλι στη θέση που θέλουμε και δικαιούται!!

Με εκτίμηση
Κώστας Φυτιρής»

Page 3 Image 2 Νέα Αμμοχώστου
ΜΝΗΜΕΙΟ ΗΡΩΑ ΝΙΚΟΥ ΨΑΡΑ ΙΟΥΝ 2019
Page 3 Image 3 Νέα Αμμοχώστου
FIG-TREE BAY – ΠΕΡΙΟΧΗ «ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ»ΓΙΑ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΙΟΥΝ 2019

Page 2 Image 1 Νέα Αμμοχώστου