Τελικά μπάζει από παντού…

Έχουμε την βουλή που μας αξίζει! - Άρθρο του Μιχάλη Αντωνίου

cache 846x3000 Analog medium 756594 143627 15122020 ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

*Του Μιχάλη Αντωνίου

Λίγα 24ωρα πέρασαν μετά τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες είχαν λίγο απ όλα. Λίγο θρίλερ, λίγο suspense, αλλά και λίγη κωμωδία.

Ανέμενα το τελικό αποτέλεσμα για να γράψω όσα σκεφτόμουν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Μεγάλος νικητής σε ποσοστά το ΔΗΣΥ, με τον Αβέρωφ να δηλώνει οτι θα σηκώσουν μανίκια απο την επόμενη κιόλας μέρα για να επιτύχουν την πολύπόθητη αλλαγή.

Για πρώτη φορά ατα χρονικά είχαμε την πλήρη απογοήτευση απο τους ηγέτες των κομμάτων, πλην του Κάρογιαν που δήλωσε πως το ΔΗΠΑ μπήκε στην βουλή για να μείνει.

Το ΔΗΚΟ σε μια προσπάθεια να πείσει έκανε ενα προεκλογικό σποτάκι με πρωταγωνιστή τον Μάκη που επέμενε επίμονα να μιλήσει με τον ΠτΔ, καθώς όπως ανέφερε ήταν ψηφοφόρος του κυβερνών κόμματος, όμως ο Πρόεδρος ήταν απασχολημένος, καθώς την μια έλειπε στις Σεϋχέλες, την άλλη έπρεπε να ασχοληθεί με το θέμα του Al Jazeera, που αποκάλυψε το σκάνδαλο με τα χρυσά διαβατήρια. Τελικά το μόνο που κατάφερε ο Μάκης ήταν να μας υπενθυμίσει την διαφθορά στην Κύπρο και τα σκάνδαλα που επικρατούν, και που στο τέλος της ημέρας ψήφισε ΔΗΠΑ!

Λίγο μετά ακολούθησε το σκάνδαλο Γιαννάκη που έκτισε την καριέρα του με πλαστά πτυχία, και που μας διαβεβαίωσε για άλλη μοα φορά ότι ο πάτος δεν έχει όρια!

Λίγο μετά τις εκλογές ήρθαν οι δηλώσεις Χριστόφια για το ΕΛΑΜ ότι έπρεπε να ήταν στην φυλακή με τον Χρίστου να ανταποδίδει στα πυρά.

Βέβαια το μεγάλο ποσοστό αποχής κατέδειξε για άλλη μια φορά την απογοήτευση του κόσμου καθώς και το…λάθος του πιστεύοντας έτσι ότι θα τους τιμωρήσουν καθώς η ανοχή τους έφτασε στα όρια.

Τελικά τον μόνον που καταφέραμε να τιμωρήσουμε ήταν τους ίδιους μας τους εαυτούς. Έθεσαν τόσοι νέοι άνθρωποι υποψηφιότητα, και παραμείναμε προσκολλημένοι στα ίδια αποδυκνείοντας τελικά ότι στην Κύπρο μπάζει απο παντού.

Φταίμε και εμείς σε αυτό. Γιατί ζητάμε την αλλαγή και δεν την διεκδικούμε παρα μόνο κουβεντιάζοντας μεταξύ μας για την επικρατούσα κατάσταση. Για αυτό θα ήταν άδικο αν παραπονιόμαστε συνεχώς για την διαφθορά ,την διαπλοκή, την πείνα, την οικονομική εξαθλίωση.

Έχουμε τελικά την βουλή που μας αξίζει!