«Το δέμα σας παραδόθηκε με επιτυχία»… Μια μάνα σπαράζει και η πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα

Εσείς συνεχίστε το ίδιο τροπάρι. Άλλωστε το ξέρουμε καλά εδώ και χρόνια -  Γράφει ο Μιχάλης Αντωνίου.

michalis antoniou Καθ’ Οδόν Ελευθερία

Την ώρα που μια μάνα σπαράζει παίρνοντας από την αγκαλιά της το 4,5 ετών αγοράκι της, με το «έτσι θέλω» έπειτα από την απόφαση του οικογενειακού δικαστηρίου στην Πάφο, η Υπουργός δικαιοσύνης δήλωσε πως η ίδια αλλά και η πολιτεία θα σταθεί αρωγός δίπλα στην μητέρα.

Σε μια χώρα που βασιλεύει η διαφθορά η διαπλοκή και η αδικία, μια νεαρή γυναίκα η οποία κακοποιήθηκε τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά από τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο πρώην σύζυγο, ψάχνει να βρει το δίκιο της.

Την ίδια ώρα που τα social media βομβαρδίζονται κυριολεκτικά από προεκλογικές εκστρατείες αφού βρισκόμαστε μια ανάσα πριν τος βουλευτικές, με τους υποψηφίους να ψαχουλεύουν ψήφους-όπως πάντα-μια νεαρή γυναίκα αγωνίζεται μόνη της με μοναδικό της όπλο την…ελπίδα και την υπομονή της.

Σημειώνεται ότι η μητέρα όταν ζούσε στην Αμερική, δεχόταν και βίωνε σε καθημερινή βάση ενδοοικογενειακή βία και μετά από δικαστικές διαμάχες, κατάφερε να βγάλει περιοριστικά μέτρα εναντίον του πατέρα του μικρού Λεωνίδα. Μη έχοντας άλλη λύση αποφασίζει να επιστρέψει στην πατρίδα της με τον τότε 14μηνο Λεωνίδα. Να προσθέσουμε επίσης ότι ο πατέρας είχε επίσης 3 ποινικές υποθέσεις ναρκωτικών και αλλά.

Και ενώ όλα αυτά τα στοιχεία (ενδοοικογενειακή βία, περιοριστικά μέτρα, ναρκωτικά κ.α.) θα θεωρούσε κάποιος πως θα ήταν αρκετά συν το γεγονός πως η Δικαιοσύνη θεωρεί την μητέρα ως την πρώτη και πιο ισχυρή οντότητα διά της γονικής μέριμνας, εντούτοις 3μιση χρόνια μετά η Δικαιοσύνη υποκλίνεται στην Αμερικανική πρεσβεία και βγάζει απόφαση όπως ο Λεωνίδας επιστρέψει στον πατέρα με τον οποίον ποτέ δεν είχε επαφή, απλά έτυχε να είναι ο βιολογικός του πατέρας. Μιλώντας με αρκετούς δικηγόρους, υπουργούς, βουλευτές και τελευταίο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οικογένεια πήρε την εξής απάντηση. Ότι κανένας δεν μπορεί να επέμβει στην απόφαση της Δικαιοσύνης αφού είναι ανεξάρτητη αρχή.

Αυτή τη στιγμή η οικογένεια θα πρέπει να συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα με νομικά έξοδα που αγγίζουν το ποσό των 70 χιλιάδων ευρώ. Γεγονός που θα φέρει την οικογένεια στα όρια της χρεοκοπίας και της παρακμής.

Ένα μικρό παιδί στην τρυφερή ηλικία των 4,5 ετών που έχει ανάγκη όσο τίποτα άλλο από την μητρότητα, το έστειλαν σαν «πακέτο» σε έναν -για το ίδιο το παιδί – άγνωστο άνθρωπο χωρίς να αποχαιρετήσει καν την μητέρα του. Και προς όλους τους υποψηφίους. Αντί να προωθείτε απλά τα σποτάκια για την αλλαγή που θέλετε να δείτε σε αυτό τον τόπο, γιατί δεν στέκεστε στο πλευρό αυτής της μάνας που έχει τσακιστεί οικονομικά και ψυχολογικά;

Ευτυχώς που οι απλοί πολίτες έχουν ακόμα ενσυναίσθηση και στηρίζουν οικονομικά και ψυχολογικά αυτή την μάνα.

Όσο για την προεκλογική σας εκστρατεία συνεχίστε να ζητάτε ψήφους και να προωθείτε ότι αυτός ο τόπος θα αλλάξει. Άλλωστε το τροπάρι το ξέρουμε καλά…