Νικόλας Πέτρου: Ο Παραλιμνίτης που φωτογράφισε όλο τον κόσμο (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Έχει ταξιδέψει 10 χώρες σε 80 ημέρες!

1272

Σίγουρα έχεις δει μερικές από τις καταπληκτικές, τραβηγμένες με drone φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο instragram και έχουμε δημοσιεύσει στο προφίλ μας με υπέροχα τοπία από την Αγία Νάπα, τον Πρωταρά και γενικότερα την επαρχία Αμμοχώστου. Πολλές από αυτές ανήκουν στον Νικόλα Πέτρου, έναν νεαρό 21 μόλις ετών που γεννήθηκε στο Παραλίμνι και διαμένει στον Πρωταρά. Ο Νικόλας έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 14 χώρες, 10 εκ των οποίων σε μόλις 80 ημέρες, και μέσα από τις μοναδικές φωτογραφίες και τα βίντεό του καταγράφει τα ταξίδια και τις εμπειρίες του δημιουργώντας ένα καταπληκτικό, ομολογουμένως, ημερολόγιο.

Δείτε τη δουλειά του Νικόλα Πέτρου στο Instagram και στο YouTube.

Ο Νικόλας μίλησε στο Famagusta.News για τη δουλειά του και το πώς αποφάσισε να ταξιδέψει και να φωτογραφίσει ολόκληρο τον κόσμο.

Διαβάστε την πλήρη συνέντευξη:

Πώς προέκυψε η αγάπη για τη φωτογραφία;

Πάντα μου άρεσε η φωτογραφία και το cinematography από τον καιρό που ήμουν πολύ μικρός. Μου άρεσε να παρακολουθώ το National Geographic και να παρατηρώ όλα τα θαύματα του κόσμου, λέγοντας στον εαυτό μου πως μια μέρα θα ταξιδέψω και να τα δω από κοντά.

Σπούδασες φωτογραφία;

Δεν έχω ακολουθήσει την παραδοσιακή μέθοδο δια μέσου του Πανεπιστημίου για να σπουδάσω φωτογραφία, γιατί προσωπικά πιστεύω ότι δεν χρειάζεται κανείς να σπουδάσει την τέχνη της φωτογραφίας. Ο,τι έχω μάθει, το έχω μάθει με πρακτική και στην πορεία της δουλειάς μου. Παρ’ όλα αυτά είναι καλό να πηγαίνει κανείς Πανεπιστήμιο (για να μην παρεξηγηθώ), όμως από την άλλη υπάρχει το διαδίκτυο και άποψή μου είναι ότι όλα πλέον μπορεί κανείς να τα μάθει με αυτό τον τρόπο, ενώ επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίσει κανείς ανθρώπους με τις ίδιες ενασχολήσεις όπως η φωτογραφία και μπορείς να μοιραστείς το πάθος σου.

Πόσες και ποιες χώρες έχεις επισκεφθεί μέχρι σήμερα;

Έχω ταξιδέψει σε 14 χώρες μέχρι στιγμής και η πραγματικότητα είναι πως αυτό έχει γίνει μόλις φέτος. Έχω ταξιδέψει 10 χώρες σε 80 ημέρες. Οι χώρες είναι οι εξής και με αυτή την σειρά:

 1. Μεγάλη Βρετανία
 2. Σουηδία
 3. Φινλανδία
 4. Αυστρία
 5. Κατάρ
 6. Κίνα
 7. Ταϊβάν
 8. Βιετνάμ
 9. Μαλαισία
 10. Νότιος Κορέα
 11. Ιαπωνία
 12. Ταϊλάνδη
 13. Ρωσία
 14. Ουγγαρία

Σε ποιες χώρες σκοπεύεις να ταξιδέψεις στο μέλλον;

Σε λίγους μήνες θα ταξιδέψω στην Ινδία και θα γυρίσω ολόκληρη τη χώρα από Βόρεια προς Νότια.

Ταξιδεύεις αποκλειστικά για φωτογραφίες;

Αρχικά ξεκίνησα τα ταξίδια απλά και μόνο γιατί ήθελα να επισκεφθώ νέες χώρες και να αποκτήσω νέες εμπειρίες. Στη συνέχεια, όμως, μου κίνησε το ενδιαφέρον η καταγραφή φωτογραφιών από τα ταξίδια μου. Ξεκίνησα, λοιπόν, να ταξιδεύω σε πιο επικίνδυνα μέρη, απλά και μόνο για να ικανοποιήσω τη φωτογραφική μου “περιέργεια” και για να καταγράψω με τις εικόνες μία ιστορία που μόνο εγώ γνώριζα.

Ποιο είδος φωτογραφιών σου αρέσουν περισσότερο;

Μου αρέσουν όλα τα είδη φωτογραφίας γιατί κάθε ένα από αυτά έχει να πει τη δική του ιστορία. Όμως περισσότερο λατρεύω τη φωτογραφική τοπίου γιατί προσωπικά, είναι το πιο δύσκολο είδος φωτογραφίας που μπορεί κανείς να αποτυπώσει, αλλά και το πιο δύσκολο για να μπορέσει κανείς να περιγράψει μία ιστορία.

Έχεις εκθέσει τις φωτογραφίες σου; Αν ναι πού και πού σκοπεύεις να τις εκθέσεις στο μέλλον;

Όχι δεν το έχω κάνει αν και θα το ήθελα πολύ αν κάποιος μπορούσε να φιλοξενήσει τα έργα μου.

Τί εξοπλισμό χρησιμοποιείς;

Όλα αυτά τα χρόνια έχω χρησιμοποιήσει όλες τις μάρκες μηχανών που υπάρχουν αλλά πρόσφατα έχω καταλήξει στην Fuji. Χρησιμοποιώ, επίσης, drones για τη δουλειά μου και μέχρι σήμερα έχουν περάσει από τα χέρια μου σχεδόν όλα. Όμως όσο μικρότερο είναι ένα drone, τόσο το καλύτερο γιατί κάνει το ταξίδι πολύ πιο εύκολο. Για να είμαι ειλικρινής, μπορεί κανείς να έχει τον καλύτερο και τον πιο ακριβό εξοπλισμό στον κόσμο, αλλά αν δεν ξέρει τη χρήση του, κι αν δεν ξέρει πώς να αποτυπώσει μία φωτογραφία, τότε είναι σαν να μην έχει καμία χρησιμότητα. Η συμβουλή που θα έδινα στον καθένα είναι πως η καλύτερη φωτογραφική κάμερα βρίσκεται στο κινητό, για αυτό ας την εκμεταλλευτούν!

Τί είναι για εσένα η φωτογραφία;

Για εμένα η φωτογραφία δεν είναι ένα απλό χόμπι. Είναι ένας τρόπος για να εκφράσω μέσα από τις εικόνες μία ιστορία και να δείξω στον κόσμο πώς βλέπω τον κόσμο μέσα από τα μάτια μου. Η φωτογραφία είναι για εμένα η πραγματική αγάπη για τον κόσμο.

Ποια τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Προς το παρόν τα άμεσα σχέδιά μου είναι να ταξιδέψω και να δω πόσα έχει αυτός ο κόσμος να μας προσφέρει. Στη συνέχεια θα αποφασίσω σε ποιο μέρος θα ήθελα να φτιάξω ένα γραφείο ή ένα showroom. Αλλά μετά από την ολοκλήρωση όλων αυτών των ταξιδιών, σίγουρα ο τελικός μου προορισμός θα είναι η Κύπρος.

Famagusta.News