Λουκρητία Χρυσοστόμου: Γιατί το ποδόσφαιρο είναι ΚΑΙ γυναικεία υπόθεση!

viber image Famagustians Abroad, Loukritia Chrysostomou, Γυναικείο Ποδόσφαιρο, Νέα Αμμοχώστου

Η Λουκρητία Χρυσοστόμου είναι από τα παραδείγματα νέων ανθρώπων που δούλεψαν σκληρά, κυνήγησαν και κατέκτησαν το πιο πολυπόθητο όνειρο τους. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στο Παραλίμνι, και έφτασε να αγωνίζεται σε Ελβετική ομάδα. Και σήμερα, έχει να μας εξιστορήσει τον δικό της αγώνας. Τον αγώνα που δεν τελειώνει με το σφύριγμα του διαιτητή.

 

Ποια είναι η Λουκρητία Χρυσοστόμου

Ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο στην ηλικία 8 χρόνων στην ακαδημία της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ Κοκκινοχωρίων, ξεχώρισε εξαρχής κι έτσι εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα μόλις στην ηλικία των 10. Συνέχισε να υπηρετεί το αγώνισμα στην ομάδα της ΑΕΚ μέχρι και τα 18 της χρόνια, και μετρά στο ενεργητικό της ως ποδοσφαιρίστρια της ΑΕΚ 7 πρωταθλήματα και 7 κύπελλα.

Πέραν της ΑΕΚ, η Λουκρητία υπήρξε ποδοσφαιρίστρια και της ΕΝΠ (Ένωσης Νέων Παραλιμνίου) και της ομάδας Λήδρα Λευκωσίας. Επίσης, διέπρεψε και ως παίχτρια της ομάδας Απόλλων Ladies, με άλλα 3 κυπελλοπρωταθλήματα.

Αποκορύφωμα της καριέρας της Λουκρητίας ήταν οι μεταγραφές της σε ξένα πρωταθλήματα. Την σεζόν 2014-15 αγωνίστηκε με τα χρώματα της ομάδας Ελπίδες Καρδίτσας στην Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά το ταλέντο της ήταν τεράστιο για να παραμείνει περιορισμένο σε Ελλάδα και Κύπρο, κι έτσι το 2015-16 βρέθηκε ενεργό μέλος της FC Neunkirch Frauen NLA στην Ελβετία, ομάδα της Α’ Εθνικής.

Σήμερα, αγωνίζεται στην Λευκοθέα Λατσιών. Μεγάλο κι αναπόσπαστο κομμάτι της καριέρας της Λουκρητίας, αποτελούν οι εμφανίσεις στο Champions League, η συμμετοχή της στην Εθνική Ομάδα από την ηλικία των 14, και οι άπειρες βραβεύσεις.

https://www.instagram.com/p/BpZnOOEFW3s/

Ας γνωρίσουμε την Λουκρητία και την ιστορία της!

  1. Το ποδόσφαιρο αποτελεί καθημερινό αγώνα και θυσίες, παρόλα αυτά εσύ κατάφερες να είσαι η πρώτη Κύπρια που αγωνίζεται σε ένα ξένο πρωτάθλημα. Πως θα χαρακτήριζες την πορεία προς την υλοποίηση τούτου τους στόχου;

Ήταν το παιδικό μου όνειρο να αγωνιστώ σε ομάδα του εξωτερικού και επιτέλους κατάφερα να το κάνω πραγματικότητα! Ήθελα από μικρή να ασχοληθώ επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο, αν και στον χώρο του αθλητισμού στην Κύπρο ειδικά δεν χωράνε γυναίκες πήγα κόντρα στο κατεστημένο. Όσες δυσκολίες κι αν συνάντησα στην πορεία μου, και κατάφερα να είμαι η πρώτη Κύπρια που αγωνίστηκε στο εξωτερικό!Και φυσικά, νιώθω ιδιαίτερη χαρά που άνοιξα τον δρόμο για να διευρύνουν κι αλλά κορίτσια τους ποδοσφαιρικούς τους ορίζοντες στο εξωτερικό!

Αναμφίβολα, η πορεία προς το όνειρο δεν ήταν εύκολη αλλά ούτε στρωμένη με ροδοπέταλα. Αντιθέτως, έπρεπε να κάνω ώρες σκληρής προπόνησης, τόσο ομαδικά αλλά κι ατομικά, να προσέχω την διατροφή μου και να κοιμάμαι νωρίς τα βράδια. Αλλά, το πιο δύσκολο κομμάτι σε όλη τούτη την προσπάθεια, αποτελεί η ψυχολογία ενός αθλητή. Στερήθηκα τους φίλους μου αλλά και την οικογένεια μου, αφού βρισκόμουν συνεχώς μακριά τους, κι αυτό ήταν το μόνο πράγμα που με στεναχωρούσε. Όμως, γνώριζα πολύ καλά πως για να πετύχω αυτό που πραγματικά επιθυμούσα, θα έπρεπε να βρίσκομαι αλλού και συγκεντρωμένη, γιατί δυστυχώς η κλειστή και η μικρή κοινωνία που ζούμε δεν μας παρέχει τις κατάλληλες εγκαταστάσεις. Δεν μας δίνει κίνητρα για να κάνουμε αυτό που αγαπάμε στην Κύπρο, και το σημαντικότερο δεν μας εξασφαλίζει οικονομικά για τον μέλλον μας, όπως για παράδειγμα έναν άντρα ποδοσφαιριστή.

  1. Αν θα περιέγραφες μέσα σε λίγες γραμμές την πορεία σου, ποιες θα ήταν αυτές;

«Ότι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο», αυτό είναι το μότο της ζωής μου. Έτσι πορεύομαι όλα αυτά τα χρόνια, με υπομονή, πίστη, αφοσίωση, σκληρή δουλειά και πάντα να κοιτάω τον στόχο μου, γιατί αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας, θα πας εκεί που βλέπεις.

https://www.instagram.com/p/BrDy_SMFhUu/

  1. Ποιο πιστεύεις ότι αποτελεί το πολυτιμότερο μάθημα που έχεις κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια;

Πάνω από όλα έχω κερδίσει το στοίχημα που έβαλα με τον εαυτό μου, και μέσα από το ποδόσφαιρο έμαθα να αγαπώ εμένα και τους γύρω μου! Το πολύτιμο εφόδιο που έχω αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια, είναι πως αν δεν προσπαθήσεις μόνος σου κι αν δεν καταφέρεις να σηκωθείς μόνος σου όσες φορές και αν πέσεις, κανένας δεν θα απλώσει το χέρι για να βοηθήσει.

  1. Σε περίπτωση που ένα νεαρότερο άτομο ζητούσε τη συμβουλή σου, ποια θα ήταν αυτή;

Αυτό μου έχει συμβεί στην πραγματικότητα, πριν από μόλις λίγο καιρό με ένα ανερχόμενο ταλέντο στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Το μόνο που θέλω να κρατήσουν όλα τα νεαρότερα κορίτσια είναι να κυνηγούν τα όνειρα τους και να μην τα παρατάνε ποτέ!

https://www.instagram.com/p/Bhyw5tbHjFk/

  1. Ποια είναι τα μελλοντικά πλάνα και μελλοντικοί στόχοι της Λουκρητίας;

Αναμφισβήτητα στα μελλοντικά μου πλάνα εντάσσεται και το ότι θέλω να συνεχίσω να βρίσκομαι στον χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου είτε ούσα ενεργή ποδοσφαιρίστρια, είτε σαν προπονήτρια ή γυμνάστρια βοηθώντας αθλητές. Μελλοντικά θα επιθυμούσα να αποκτήσω το δικό μου Fitnessstudio, για να μπορώ να βοηθήσω τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, γιατί πιστεύω ότι το σώμα μας είναι ο ναός των θεών και πρέπει πρώτα να το φροντίζουμε εμείς, ούτως ώστε να μπορεί να νιώθει καλά εσωτερικά!

Γιατί μας αρέσει στο Famagusta.News;

Η Λουκρητία μας αρέσει στο Famagusta.Newsγιατί μέσα από σκληρή δουλειά, υπομονή και επιμονή, κατέκτησε το μεγαλύτερο όνειρο της, που δεν είναι άλλο από το να αγωνιστεί ως επαγγελματίας ποδοσφαιρίστρια στο εξωτερικό! Κι όχι απλά τα κατάφερε, αλλά σήμερα, αποτελεί την πρώτη κύπρια που το πέτυχε, κι έτσι η δική της επιτυχία, αποτελεί πρόδρομο για άλλα τόσα νέα κορίτσια που συμμερίζονται το πάθος της.

Λουκρητία, καλή επιτυχία σε ότι κάνεις!

https://www.instagram.com/p/Bgng-ZanKYP/

Famagusta.News