Ο Αχιλλέας Δημητριάδης στο Famagusta.News (ΒΙΝΤΕΟ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Τί αναφέρει ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης στην κάμερα του Famagusta.News για κυπριακό, διαφθορά και επ. Αμμοχώστου

εικόνα Viber 2022 03 04 10 07 41 873dkgfv

Υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Προεδρικές Εκλογές του 2023 είναι ο Αχιλλέας Δημητριάδης.

Ο Αχιλλέας Δημητριάδης γεννήθηκε στη Λευκωσία και είναι νομικός και πολιτικός. Εξασκεί το επάγγελµα του δικηγόρου από το 1988, στο Δικηγορικό Γραφείο Λέλλος Π Δηµητριάδης ΔΕΠΕ όπου είναι συνέταιρος. Ειδικεύεται σε θέµατα Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων και Πνευµατικής Ιδιοκτησίας. Χειρίζεται υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωµάτων ενώπιον των Κυπριακών Δικαστηρίων, του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων (ΕΔΑΔ), της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων των Ηνωµένων Εθνών καθώς και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενώπιον του ΕΔΑΔ το 1989 διεξήγαγε επιτυχώς την πρώτη ατοµική προσφυγή εναντίον της Κύπρου, Μοδινός ν Κύπρου και την πρώτη ατοµική προσφυγή εναντίον της Τουρκίας, Τιτίνας Λοϊζίδου ν Τουρκίας.

Είναι επίσης ιδρυτικό µέλος του Truth Now NGO και από το 2007 προωθεί την ιδέα µιας Κυπριακής Επιτροπής Αλήθειας.

Ο Αχιλλέας Δημητριάδης ασχολήθηκε ενεργά με τη Νομική πτυχή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με αντικείμενο τη διασφάλιση της ιδιοκτησίας των Βαρωσιωτών ιδιαίτερα μετά την απόφαση της Αγκυρας να ανοίξει την Πόλη και να την παραδώσει υπό Τουρκοκυπριακή Διοίκηση.

Σε συνέντευξη του στο FamagustaNews, μιλάει για τη διαφθορά, για το Κυπριακό και για την Αμμόχωστο.

Δείτε την συνέντευξη:

FamagustaNews