10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν να γερνάμε πριν την ώρα μας και ήρθε η ώρα να τις αλλάξουμε

10 kathimerines synitheies poy mas kanoyn na gername noritera αντηλιακό, ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, υπνοΣ

Καθημερινές συνήθειες: Πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται για την εξωτερική εμφάνισή τους και όχι άδικα. Μήπως ενδιαφέρεστε και εσείς γι’ αυτή; Σε περίπτωση που νοιάζεστε και εσείς γι’ αυτή, διαβάστε την ακόλουθη λίστα. Θα σας βοηθήσει να μη γεράσετε πριν την ώρα σας. Αναλυτικότερα:

Ακολουθούν δέκα καθημερινές συνήθειες που κάνουν τον άνθρωπο να γερνά νωρίτερα:

Δίαιτες με χαμηλά λιπαρά: Για να προληφθούν οι ρυτίδες είναι βασικό να καταναλώνετε λιπαρά οξέα ωμέγα-3. Αυτά βοηθούν να παραμένει το δέρμα εύκαμπτο και απαλό. Μια δίαιτα με χαμηλά λιπαρά, μας στερεί αυτά τα στοιχεία. Προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος.

371 αντηλιακό, ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, υπνοΣ

Πίνετε μέσα από καλαμάκια: Όταν πίνετε χρησιμοποιώντας καλαμάκια πρέπει να πιέσετε τα χείλη σας. Το αποτέλεσμα είναι ηη δημιουργία γραμμών και ρυτίδων γύρω από το στόμα σας. Το ίδιο συμβαίνει και με το τσιγάρο. Δοκιμάστε να πιείτε άμεσα από το ποτήρι. Αν είστε καπνιστές, είναι καλύτερα να κόψετε αυτή τη βλαβερή συνήθεια. Μπορεί να είναι μια μακριά και σκληρή διαδικασία αλλά τα αποτελέσματα είναι αμέτρητα.

372 αντηλιακό, ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, υπνοΣ

Ο ύπνος στο πλάι: Το να κοιμάστε στο πλάι, με το μαξιλάρι να πιέζει το πρόσωπο προκαλεί και αυξάνει τις ρυτίδες στα μάγουλα και το πιγούνι. Οι ειδικοί λένε πως το να κοιμάται κανείς με την πλάτη είναι η καλύτερη στάση ύπνου και σας κρατά νέους, φρέσκους και ξεκούραστους.

373 αντηλιακό, ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, υπνοΣ

Κι άλλες καθημερινές συνήθειες που κάνουν τον άνθρωπο να γερνά νωρίτερα:

Κακή στάση σώματος: Η κακή στάση σώματος αποτρέπει την σπονδυλική στήλη από την κανονική της ευθυγράμμιση και ως αποτέλεσμα οι μύες και τα οστά βρίσκονται σε ασυνήθιστη πίεση. Αυτή η ζημιά οδηγεί σε πόνο και κούραση ενώ πολλές φορές προκαλεί μόνιμη παραμόρφωση.

374 αντηλιακό, ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, υπνοΣ

Χρησιμοποιείτε αντηλιακό μόνο στις διακοπές: Η υπερβολική έκθεση στις ακτίνες UV του ήλιου είναι ο βασικός παράγοντας της πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Για να προστατέψετε τον εαυτό σας από τα βλαβερά αποτελέσματα του ήλιου είναι σημαντικό να φοράτε το αντηλιακό σας ακόμη κι όταν έχει συννεφιά. Τα σύννεφα εμποδίζουν μόλις το 20% της υπεριώδους ακτινοβολίας.

375 αντηλιακό, ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, υπνοΣ

Πολυχρησιμοποιείτε το σύστημα θέρμανσης: Η υπερβολική χρήση τεχνικής θέρμανσης κάνει τον αέρα του χώρου σας πολύ ξερό. Το δέρμα και τα μαλλιά σας γίνονται επίσης ξηρά και αποκτάτε περισσότερες ρυτίδες. Δοκιμάστε να κρατήσετε την θέρμανση σε χαμηλότερα επίπεδα εντός του σπιτιού.

376 αντηλιακό, ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, υπνοΣ

Οι υπόλοιπες:

Καθημερινές συνήθειες – Λέτε όχι στη ζάχαρη: Όλοι ξέρουμε πως η ζάχαρη είναι κακή αλλά το ίδιο συμβαίνει και με το στρες. Μερικές φορές πρέπει να δώσουμε ένα μικρό γλυκό στον εαυτό μας και να ενδώσουμε στην απόλαυση αν μας κάνει χαρούμενος.

377 αντηλιακό, ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, υπνοΣ

Υπερβολική παρακολούθηση τηλεόρασης: Μια μελέτη έδειξε πως για κάθε μια ώρα που περνά κανείς βλέποντας τηλεόραση, το προσδόκιμο ζωής του μειώνετε κατά 22 λεπτά. Οι ειδικοί συνιστούν να σηκώνεστε και να περπατάτε για 30 λεπτά ανά μια ώρα που περνάτε στον καναπέ ή κάθεστε στο γραφείο.

378 αντηλιακό, ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, υπνοΣ

Έλλειψη ύπνου: Οι ενήλικες χρειάζονται τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Η έλλειψη ύπνου δεν οδηγεί μόνο στο να δείχνετε κουρασμένοι αλλά μειώνουν το προσδόκιμο ζωής. Οι ειδικοί συνιστούν να πηγαίνετε νωρίτερα στο κρεβάτι αν δεν έχετε αρκετή ενέργεια, αν παρουσιάζεται νοητική βραδύτητα ή αύξηση του σωματικού βάρους.

379 αντηλιακό, ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, υπνοΣ

Άγχος λόγω έλλειψης οργάνωσης: Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως το χρόνιο στρες προκαλεί σοβαρά προβλήματα στα κύτταρα και μπορεί να αυξηθούν οι ρυθμοί γήρανσης. Μην τα παρατάτε, ξεχάστε αυτό που λένε «άφησε για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα» και προσπαθήστε να κάνετε τις δουλειές σας όταν πρέπει.

380 αντηλιακό, ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, υπνοΣ

 
via