12 έξυπνες λύσεις στην παραλία για να είστε πλήρως προετοιμασμένοι για το φετινό καλοκαίρι

12 kolpa stin paralia poy tha kanoyn to kalokairi sas akomi kalytero Θάλασσα, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΠΑΡΑΛΙΑ

Όταν μιλάμε για το καλοκαίρι, συχνά σκεφτόμαστε την καυτή άμμο, το δροσερό νερό της θάλασσας και ένα καλό μαύρισμα. Αλλά δυσάρεστα πράγματα μπορεί να συμβούν ακόμη και στην παραλία, και μπορούν πραγματικά να χαλάσουν τις διακοπές σας.

Σας παρουσιάζουμε 12 κόλπα για να κάνετε τις διακοπές σας στην παραλία ευχάριστες, ασφαλείς και διασκεδαστικές.

12. Πώς να αποτρέψετε την άμμο από το να κολλάει στα πόδια σας

12 kolpa stin paralia poy tha kanoyn to kalokairi sas akomi kalytero 1 Θάλασσα, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΠΑΡΑΛΙΑΛόγω όλης της άμμου που κολλάει στα πόδια σας, μπορεί να είναι δύσκολο να ξαναβάλετε τα παπούτσια σας μετά από μια μέρα στην παραλία. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, χρησιμοποιήστε πούδρα μωρού.Τι πρέπει να κάνετε: Ρίξτε λίγη πούδρα σε ένα κομμάτι ύφασμα και τυλίξτε το σφιχτά. Όταν είστε έτοιμοι να πάτε στο σπίτι, τρίψτε τη σκόνη πούδρας στα πόδια σας. Η πούδρα θα απορροφήσει όλη την υγρασία, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και οι μικροσκοπικοί κόκκοι άμμου θα πέσουν εύκολα. Τα πόδια σας θα είναι καθαρά και απαλά.

11. Πώς να αποφύγετε να χάσετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας

12 kolpa stin paralia poy tha kanoyn to kalokairi sas akomi kalytero 2 Θάλασσα, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΠΑΡΑΛΙΑΓια να αποφύγετε να πάρετε τα κλειδιά σας στην παραλία και να διατρέξετε τον κίνδυνο να εξαφανιστούν στη θάλασσα, κρύψτε τα πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου σας.Τι να κάνετε: Πάρτε ένα κλαδί, μια λεπίδα από γρασίδι ή ένα στέλεχο φυτού και δέστε το στο μπρελόκ που έχετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας. Τοποθετήστε το στη ζάντα και αφήστε το να κρέμαται από την εσωτερική πλευρά.

10. Προστασία των πολύτιμων αντικειμένων σας

12 kolpa stin paralia poy tha kanoyn to kalokairi sas akomi kalytero 3 Θάλασσα, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΠΑΡΑΛΙΑΌταν βρίσκεστε στην παραλία, συχνά δεν υπάρχει κανένα μέρος να βάλετε τα πολύτιμα αντικείμενά σας και δεν είναι καλή ιδέα να τα αφήσετε εκτεθειμένα χωρίς να τα παρακολουθείτε.Τι να κάνετε: Απλά τοποθετήστε τα κλειδιά, το τηλέφωνο, τα χρήματα και ό,τι άλλο πολύτιμο έχετε μέσα σε μια μωρουδιακή πάνα ή τυλίξτε τα μέσα σε κάποια εσώρουχα. Αυτά τα αντικείμενα δεν είναι καθόλου ελκυστικά για τους κλέφτες. Δε θα τα αγγίξουν, και τα πράγματα σας θα είναι ασφαλή.

9. Πώς να αποφύγετε τον πονοκέφαλο

12 kolpa stin paralia poy tha kanoyn to kalokairi sas akomi kalytero 4 Θάλασσα, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΠΑΡΑΛΙΑΗ απότομη αλλαγή της πίεσης που συμβαίνει όταν βουτάτε μέσα στο νερό μπορεί να σας προκαλέσει πονοκέφαλο. Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος να αποφευχθεί.Τι πρέπει να κάνετε: Πριν πάτε κάτω από το νερό, κρατήστε τη μύτη σας, κλείστε το στόμα σας και δημιουργήστε κάποια πίεση στο κεφάλι σας για 5-10 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, εισπνεύστε βαθιά και επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 2 ακόμη φορές. Το σώμα σας θα προσαρμοστεί στη νέα πίεση και δε θα καταλήξετε με πονοκέφαλο.

8. Κρατήστε το τηλέφωνό σας στεγνό

12 kolpa stin paralia poy tha kanoyn to kalokairi sas akomi kalytero 7 Θάλασσα, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΠΑΡΑΛΙΑΤι πρέπει να κάνετε: Για να προστατεύσετε το τηλέφωνό σας από την υγρασία και την άμμο, τοποθετήστε το σε μια σακούλα με φερμουάρ. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια από ένα καλαμάκι, αφαιρέστε όλο τον αέρα από αυτή. Ως αποτέλεσμα θα έχετε ένα εντελώς αδιάβροχο κάλυμμα.

7. Εάν  βουλώσουν τα αυτιά σας

12 kolpa stin paralia poy tha kanoyn to kalokairi sas akomi kalytero 8 Θάλασσα, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΠΑΡΑΛΙΑΕάν έχετε αφαιρέσει όλο το νερό από τα αυτιά σας, αλλά εξακολουθούν να είναι βουλωμένα μετά από λίγο καιρό στην παραλία, πρέπει να επαναφέρετε τη φυσική πίεση στο εσωτερικό του αυτιού σας. Είναι εύκολο.Τι να κάνετε: Πάρτε ένα συνηθισμένο μπαλόνι, κλείστε τη μύτη σας και αρχίστε να το φουσκώνετε. Σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, θα ακούσετε έναν αδύναμο ήχο σαν «κλικ», ο οποίος υποδηλώνει ότι η πίεση στα αυτιά σας έχει επανέλθει στην κανονική της κατάσταση.

6. Ένα δροσιστικό ποτό

12 kolpa stin paralia poy tha kanoyn to kalokairi sas akomi kalytero 5 Θάλασσα, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΠΑΡΑΛΙΑΤι πρέπει να κάνετε: Πριν πάτε στην παραλία, γεμίστε ένα πλαστικό μπουκάλι με 1/3 νερό και τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Όταν χρειάζεστε ένα δροσερό ποτό μετά από πολύ ώρα στον ήλιο, μπορείτε να ρίξετε οποιοδήποτε ποτό στο μπουκάλι και θα κρυώσει αμέσως.

5. Ξαπλώστρα χωρίς άμμο

12 kolpa stin paralia poy tha kanoyn to kalokairi sas akomi kalytero 6 Θάλασσα, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΠΑΡΑΛΙΑΤι να κάνετε: Για να αποτρέψετε τον άνεμο να φέρνει άμμο στα παπούτσια, τα ρούχα και τις τσάντες σας, απλώστε ένα κάλυμμα στρώματος αντί για μια συνηθισμένη καρέκλα παραλίας. Θα καταλήξετε με κάτι κοντά σε μια φουσκωτή πισίνα χωρίς νερό, στην οποία μπορείτε να ξαπλώσετε και να διατηρήσετε τα πράγματα σας ασφαλή.

4. Διατηρήστε τις παντόφλες σας δροσερές

12 kolpa stin paralia poy tha kanoyn to kalokairi sas akomi kalytero 9 Θάλασσα, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΠΑΡΑΛΙΑΤι να κάνετε: Για να σταματήσετε το κάψιμο των ποδιών σας από τα σανδάλια σας αφού καθίσουν στον ήλιο για ώρες, απλώς κρατήστε τα αναποδογυρισμένα όταν δεν τα φοράτε.

3. Αποτρέψτε την άμμο από το να κολλάει στα πράγματά σας

12 kolpa stin paralia poy tha kanoyn to kalokairi sas akomi kalytero 10 Θάλασσα, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΠΑΡΑΛΙΑΤι να κάνετε: Βάλτε μπουκάλια μέσα σε χάρτινα ποτήρια για να μην κολλήσει η άμμος σε αυτά.

2. Προστατέψτε το τηλέφωνό σας από το νερό και την άμμο

12 kolpa stin paralia poy tha kanoyn to kalokairi sas akomi kalytero 11 Θάλασσα, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΠΑΡΑΛΙΑΤι να κάνετε: Αυτός είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να προστατεύσετε το τηλέφωνό σας από νερό και άμμο: τυλίξτε το σε πλαστικό περιτύλιγμα. Αυτό σας επιτρέπει ακόμη και να το πάρετε μαζί σας στη θάλασσα, αν και η αφή μπορεί να μη λειτουργεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.

1. Ο παγωμένος χυμός αλόης βέρα βοηθάει στα εγκαύματα

12 kolpa stin paralia poy tha kanoyn to kalokairi sas akomi kalytero 12 Θάλασσα, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΠΑΡΑΛΙΑ
Ο χυμός αλόης βέρα περιέχει χημικές ουσίες που μπορούν να θεραπεύσουν πληγές, να μειώσουν το πρήξιμο και να διατηρήσουν την υγρασία. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε το ηλιακό έγκαυμα.Τι να κάνετε: Αγοράστε λίγο τζελ αλόης βέρα και καταψύξτε το σε μια παγοκύστη. Στη συνέχεια, μπορείτε να σκουπίσετε το πρόσωπο, τα χέρια σας ή να επιστρέψετε με αυτό ή οπουδήποτε αλλού έχετε εγκαύματα. Θα βοηθήσει τόσο στην αποκατάσταση της υγείας του δέρματός σας όσο και στη μείωση του πόνου.

 via