14 τρόφιμα για το καθάρισμα που θα κάνουν το σπίτι σας να λάμψει με τον πιο υγιεινό και οικονομικό τρόπο

Η καθαριότητα του σπιτιού με τρόφιμα είναι μία περίεργη μέθοδος, η οποία όμως είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και δεν κοστίζει ακριβά.

14 15 TIPS ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΚΟΛΠΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Η καθαριότητα του σπιτιού με τρόφιμα είναι μα περίεργη μέθοδος, η οποία όμως είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και δεν κοστίζει ακριβά.

Υπάρχουν 14 παράξενοι και χρήσιμοι τρόποι για να καθαρίσετε το σπίτι σας χρησιμοποιώντας τρόφιμα. Μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας ότι τα τρόφιμα λερώνουν το σπίτι, αν πέσουν στο πάτωμα ή πάνω σε κάποιο έπιπλο, ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι ορισμένα μπορεί να κάνουν την ακριβώς αντίθετη δουλειά.

Βλέπετε, υπάρχουν τρόφιμα που είναι σε θέση να καθαρίσουν διάφορους λεκέδες από έπιπλα του σπιτιού και όχι μόνο, με τον πιο οικονομικό και υγιεινό τρόπο.

14 2 TIPS ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΚΟΛΠΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Τα έλαια που υπάρχουν στην φλούδα της μπανάνας βοηθούν στην απομάκρυνση των λεκέδων από τους δερμάτινους καναπέδες. Απλά τρίψε μία μπανανόφλουδα πάνω από τον δύσκολο λεκέ και στην συνέχεια καθάρισε τα τυχόν υπολείμματα με ένα πανί μικροϊνών.

14 3 TIPS ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΚΟΛΠΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Αν θέλετε να φρεσκάρετε το ψυγείο σας και να απομακρύνετε τυχόν δυσάρεστες μυρωδιές, μπορείτε να βάλετε λίγο καφέ σε μία κάλτσα και να την δέσετε. Πετάξτε αυτό το όμορφο πουγκί μέσα στο ψυγείο και αφήστε να κάνει όλα τα υπόλοιπα ο καφές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χρησιμοποιημένο καφέ.

14 4 TIPS ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΚΟΛΠΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Σίγουρα το αυτοκίνητο δεν είναι σπίτι, όμως περνάμε πολλές ώρες μέσα σε αυτό και σίγουρα μετράει να είναι καθαρό. Αν θέλετε να το κάνετε να μυρίζει όμορφα χωρίς να χρησιμοποιείτε χημικά που πολλές φορές κοστίζουν ακριβά, μπορείτε να βάλετε μία φλούδα από ανανά μέσα σε μία αεροστεγής σακούλα και να την τοποθετήσετε μέσα στο αμάξι.

14 5 TIPS ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΚΟΛΠΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Αν το τηγάνι σου έχει θαμπώσει και θες να το καθαρίσεις και να του προσφέρεις την παλιά του λάμψη, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις βούτυρο. Απλά ξεκίνα να τρίβεις το βούτυρο πάνω στα σημεία που θέλεις να καθαρίσεις και στην συνέχεια ξέπλυνε με νερό.

14 6 TIPS ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΚΟΛΠΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Παλιότερα όσοι ζωγράφιζαν χρησιμοποιούσαν ψωμί για να καθαρίσουν τις μπογιές από το έδαφος, τον καμβά ή για να καθαρίσουν τους πίνακες ζωγραφικής τους. Αν τα κάδρα στο σπίτι σου λοιπόν έχουν λερωθεί πολύ ο πιο ασφαλής τρόπος για να τα καθαρίσεις χωρίς να σου χαλάσουν είναι το ψωμί. Πάρε μία φέτα ψωμί και τρίψε την πάνω στον λεκέ.

14 TIPS ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΚΟΛΠΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Η μαγιονέζα σίγουρα δεν κάνει καλό στην ζυγαριά όμως κάνει πολύ καλό στις ξύλινες επιφάνειες. Αν θέλεις να τις ανανεώσεις και να τις καθαρίσεις τότε μπορείς να απλώσεις λίγη μαγιονέζα πάνω σε ένα στεγνό πανί και να τρίψεις με αυτό την ξύλινη επιφάνεια της αρεσκείας σου.

14 7 TIPS ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΚΟΛΠΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Το έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι η κόλα είναι ένα αναψυκτικό τόσο ισχυρό που είναι σε θέση να καθαρίσει ακόμη και την σκουριά. Στην προκειμένη μπορείτε χρησιμοποιώντας κόλα να καθαρίσετε τις λεκάνες της τουαλέτας.

14 8 TIPS ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΚΟΛΠΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Αν θέλετε να διώξετε τα μικρόβια από τον πάγκο της κουζίνας και σας περισσεύει λίγο λευκό ξηρό κρασί, τότε χρησιμοποιήστε αυτό για να το κάνετε. Το λευκό κρασί έχει απολυμαντικές ιδιότητες και είναι σε θέση να κάνει την κουζίνα σας να αστράψει!

14 9 TIPS ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΚΟΛΠΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Η βότκα δεν είναι μόνο το επίσημο ποτό της Ρωσίας. Είναι και ένας πολύ καλός σύμμαχος αν θες να διώξεις την μούχλα από τους τοίχους του σπιτιού και όχι μόνο. Κάνε ένα μείγμα σε ένα μπουκάλι για σπρέι με ιώδιο και βότκα, ανακάτεψε, ψέκασε, άσε για λίγο να δράσει και σκούπισε με ένα στεγνό πανί!

14 10 TIPS ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΚΟΛΠΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Λίγο μαύρο τσάι είναι ότι χρειάζεται για να κάνεις τα παράθυρα του σπιτιού σου να γίνουν διάφανα από καθαριότητα! Βράσε λίγο μαύρο τσάι, ρίξε το τσάι σε ένα μπουκάλι για σπρέι και στην συνέχεια ψέκασε τα παράθυρα με αυτό. Σκούπισε το υγρό με ένα στεγνό πανί.

14 11 TIPS ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΚΟΛΠΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Τα άλατα είναι μεγάλος βραχνάς για κάθε σπίτι. Κάθε τόσο οι βρύσες του μπάνιου και της κουζίνας, πιάνουν άλατα εξαιτίας των νερών που στεγνώνουν πάνω σε αυτές, χωρίς να σκουπίζονται. Επειδή τα χημικά για την απομάκρυνση των αλάτων κοστίζουν και είναι ανθυγιεινά εμείς σας προτείνουμε την πιο φυσική λύση γι’ αυτή την δουλειά.

Τρίψτε στο σημείο που έχει άλατα μερικές φλούδες πορτοκαλιού. Θα δείτε ότι εκτός του ότι ο χώρος θα μυρίσει υπέροχα, σίγουρα τα άλατα θα εξαφανιστούν. Εύκολα, γρήγορα, οικονομικά και υγιεινά.

14 12 TIPS ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΚΟΛΠΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Σε λίγο καιρό θα κατεβάσουμε τα χαλιά και σίγουρα μέσα στον Χειμώνα θα χρειαστεί να τα φρεσκάρουμε ή να τα καθαρίσουμε. Αν θέλεις να φρεσκάρεις και να καθαρίσεις τα χαλιά σου δεν χρειάζεται να πληρώσεις καθαριστήρια.

Μπορείς να βάλεις λίγο καλαμποκάλευρο στο σημείο του λεκέ. Άφησε το να δράσει για λίγες ώρες και στην συνέχεια σκούπισε το με μία ηλεκτρική σκούπα.

14 13 TIPS ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΚΟΛΠΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Υπάρχουν βάζα και δοχεία στο σπίτι που είναι αντίκες. Δεν καθαρίζονται εύκολα ενώ είναι στενά και το χέρι μας δεν φτάνει ποτέ μέχρι τον πάτο του δοχείου. Επίσης μερικά από αυτά φοβόμαστε να τα πλένουμε, για να μη γίνει κάτι λάθος και σπάσουν.

Αν θέλετε λοιπόν να δείτε αποτελεσματική καθαριότητα, βάλτε λίγο ρύζι μέσα στα βάζα και αφήστε το να δράσει για λίγες ώρες.

14 14 TIPS ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΚΟΛΠΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Είναι ένα πολύ εύκολο και αποτελεσματικό clean tip για να καθαρίσετε την μπανιέρα σας με τον πιο υγιεινό και οικονομικό τρόπο. Ένα γκρέιπφρουτ και λίγο αλάτι αρκούν για να απομακρύνετε λεκέδες και μικρόβια από την μπανιέρα σας.

 
via