15 λόγοι για να μην πετάξεις τα φακελάκια του τσαγιού

Τα φακελάκια του τσαγιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους, εκτός από την παρασκευή ενός γευστικού και αρωματικού ροφήματος,

15 chriseis gia ta fakelakia toy tsagioy poy den gnorizate 15 τσάι, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΧΡΗΣΕΙΣ

Τα φακελάκια του τσαγιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους, εκτός από την παρασκευή ενός γευστικού και αρωματικού ροφήματος, με πολλά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία.

Φακελάκια του τσαγιού: Κάθε είδος έχει τα δικά του ισχυρά οφέλη

Το τσάι έχει ιατρικά οφέλη και κάνει καλό στην υγεία, όπως μειώνει τη χοληστερόλη, βοηθά στην απώλεια βάρους και μειώνει τις καρδιακές παθήσεις. Κάθε είδος έχει τα δικά του ισχυρά φύλλα και οφέλη.

Φακελάκια του τσαγιού: Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι και στον κήπο

Αφού απολαύσετε το τσάι σας, μην πετάξετε τα φακελάκια του τσαγιού, καθώς κάθε ένα έχει ένα ισχυρό μείγμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι και τον κήπο.

Κομποστοποίηση

15 chriseis gia ta fakelakia toy tsagioy poy den gnorizate τσάι, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΧΡΗΣΕΙΣ

Χρησιμοποιώντας το τσάι για κομπόστ θα εμπλουτίσετε το χώμα και θα έχετε ένα φυσικό, πλούσιο και υγιή λίπασμα.

Για να επιταχυνθεί η διαδικασία αποσύνθεσης και να εμπλουτιστεί το κομπόστ, ρίξτε μερικά φλιτζάνια από έντονα αρωματισμένο τσάι. Το υγρό τσάι θα επιταχύνει την αποσύνθεση, θα προσελκύσει τα βακτήρια που παράγουν οξύ και το λίπασμα θα γίνει πλούσιο.

Ποδόλουτρο

15 chriseis gia ta fakelakia toy tsagioy poy den gnorizate 1 τσάι, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΧΡΗΣΕΙΣ

Βυθίστε καθημερινά τα πόδια σας σε τσάι και το πρόβλημα της κακοσμίας θα αποτελεί παρελθόν.

Ηλιακά εγκαύματα

15 chriseis gia ta fakelakia toy tsagioy poy den gnorizate 2 τσάι, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΧΡΗΣΕΙΣ

Τοποθετήστε υγρές σακούλες μαύρου τσαγιού πάνω στο έγκαυμα για να ανακουφιστείτε από τον πόνο. Αν έχετε καεί από τον ήλιο, τοποθετήστε μερικά σακουλάκια τσαγιού στο μπάνιο για να δροσιστείτε.

Λουλούδια

15 chriseis gia ta fakelakia toy tsagioy poy den gnorizate 3 τσάι, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΧΡΗΣΕΙΣ

Οι τανίνες που βρίσκονται στο μαύρο τσάι βοηθούν στην πρόληψη του μύκητα που μολύνει τα ευαίσθητα λουλούδια.

Ερεθισμένα ούλα

15 chriseis gia ta fakelakia toy tsagioy poy den gnorizate 4 τσάι, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΧΡΗΣΕΙΣ

Τοποθετήστε μερικά φακελάκια τσαγιού στο στόμα σας. Θα μειώσουν την αιμορραγία, το οίδημα και θα βοηθήσουν στην πήξη του αίματος.

Καθαρίστε έπιπλα και πατώματα

15 chriseis gia ta fakelakia toy tsagioy poy den gnorizate 5 τσάι, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΧΡΗΣΕΙΣ

Βράστε μερικά φακελάκια τσαγιού και αφήστε τα να κρυώσουν. Βουτήξτε το πανί καθαρισμού στο τσάι και στύψτε το επιπλέον νερό. Χρησιμοποιήστε το πανί για να καθαρίσετε και να σκουπίστε τα ξύλινα δάπεδα και έπιπλα.

Πρησμένα μάτια

15 chriseis gia ta fakelakia toy tsagioy poy den gnorizate 6 τσάι, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΧΡΗΣΕΙΣ

Οι τανίνες βρίσκονται στο μαύρο τσάι. Όταν τοποθετείτε τις σακούλες κάτω από τα μάτια μειώνεται το πρήξιμο και καθαρίζεται το δέρμα στην περιοχή.

Χρησιμοποιώντας το νερό από το τσάι ως καθαριστικό

15 chriseis gia ta fakelakia toy tsagioy poy den gnorizate 7 τσάι, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΧΡΗΣΕΙΣ

Ρίξτε νερό τσαγιού πάνω από το τριχωτό της κεφαλής σας και μειώστε την πιτυρίδα. Ένα ακόμη όφελος είναι πως τα μαλλιά σας θα είναι λαμπερά και λεία.

Λεκέδες νερού

15 chriseis gia ta fakelakia toy tsagioy poy den gnorizate 8 τσάι, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΧΡΗΣΕΙΣ

Μουλιάστε το πανί καθαρισμού σε ένα μπολ με μερικά φακελάκια τσαγιού και νερό. Το τσάι θα αφαιρέσει τους λεκέδες από το γυαλί.

Μυρμηγκιές

15 chriseis gia ta fakelakia toy tsagioy poy den gnorizate 9 τσάι, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΧΡΗΣΕΙΣ

Τοποθετήστε υγρά και δροσερά φακελάκια πράσινου τσαγιού στις μυρμηγκιές. Αφήστε για 15 λεπτά και επαναλάβετε με νέα φακελάκια για ακόμη 15 λεπτά.

Κακοσμία

15 chriseis gia ta fakelakia toy tsagioy poy den gnorizate 10 τσάι, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΧΡΗΣΕΙΣ

Για τα παπούτσια που μυρίζουν πραγματικά άσχημα, τοποθετήστε ένα φακελάκι τσαγιού μέσα σε αυτά. Αφήστε το όλη νύχτα και θα δείτε πως έχει απορροφήσει όλη τη μυρωδιά.

Αφαίρεση λεκέδων

15 chriseis gia ta fakelakia toy tsagioy poy den gnorizate 11 τσάι, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΧΡΗΣΕΙΣ

Γεμίστε τον νεροχύτη με νερό και λερωμένα πιάτα. Ρίξτε ένα σακουλάκι τσαγιού και αφήστε το όλη νύχτα. Όλα τα επίμονα ξεραμένα λίπη θα απομακρυνθούν χωρίς πρόβλημα.

Μικρά καψίματα

15 chriseis gia ta fakelakia toy tsagioy poy den gnorizate 12 τσάι, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΧΡΗΣΕΙΣ

Οι τανίνες επουλώνουν τα καψίματα. Το βιολογικό μόριο πολυφαινόλης θα μειώσει τη φλεγμονή και θα ανακουφίσει την περιοχή.

Δύσοσμα χέρια

15 chriseis gia ta fakelakia toy tsagioy poy den gnorizate 13 τσάι, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΧΡΗΣΕΙΣ

Μετά το μαγείρεμα των κρεμμυδιών, του σκόρου και άλλων τροφίμων με ισχυρή μυρωδιά, μπορείτε να απομακρύνεται την δυσοσμία. Βάλτε τα χέρια σας κάτω από τρεχούμενο νερό και τρίψτε τα με ένα φακελάκι τσαγιού.

Στοματικό διάλυμα

15 chriseis gia ta fakelakia toy tsagioy poy den gnorizate 14 τσάι, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ, ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΧΡΗΣΕΙΣ

Ανακατέψτε το τσάι μέντας με λίγο αλάτι και ζεστό νερό. Αφήστε το να κρυώσει και χρησιμοποιήστε το ως στοματικό διάλυμα. Το σκεύασμα είναι ήπιο προς το στόμα σας και θα απαλύνει τον πονόδοντο.

 
via