15 πολύτιμα μαθήματα που μου έμαθε ο πατέρας μου για τη ζωή (και είχε δίκαιο)

Συμβουλές από ένα πατέρα: Ο μπαμπάς μου είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν είναι ομιλητικός. Ωστόσο, οι συμβουλές του είναι σημαντικές.

1674 ΜΠΑΜΠΑΣ, πατέρας, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Συμβουλές από ένα πατέρα: Ο μπαμπάς μου είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν είναι ομιλητικός. Ωστόσο, οι συμβουλές του είναι σημαντικές. Αυτό, διότι θα μας συντροφεύουν για μια ζωή. Μάλιστα, συνεχίζουν να με βοηθούν. Ο πατέρας μου έχει πάντοτε δίκιο. Όσα μου είπε βγαίνουν μπροστά μου και θα τις χρειαστώ. Παρακάτω βρίσκονται μερικές από τις συμβουλές του…

Ακολουθούν δεκατέσσερις συμβουλές από έναν πατέρα:

– Σκλάβωσε τους άλλους με τον τρόπο σου: Μπορείς πάντα με το καλό τρόπο να σκλαβώσεις τον άλλον. Τελικά, να πάρεις αυτό που θες. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά πιάνει πάντα. Την ώρα που θα γυρίσει ο άντρας σου από τη δουλειά και είναι μέσα στα νευρά, μπορείς αντί να του φωνάξεις και να καταλήξετε σαν τον Brad Pitt και την Angelina Jolie, στο Mr. & Mrs. Smith δώσε τόπο στην οργή, περίμενε να κάνει ένα μπάνιο και να φάει και να δεις που από μόνος του θα σου πει sorry που φώναξα βλακεία.

– Το κάνουμε χθες: Μην αναβάλλεις! Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από τους αναβλητικούς ανθρώπους. Μην ξεχνάς, όταν περιμένεις μέχρι το ΣΚ για να κάνεις τις δουλείες. Υπάρχει πάντα κάτι καλύτερο ή πιο διασκεδαστικό που εμφανίζεται.Και η θα το χάσεις γιατί θα έχεις να κάνεις γενική ,η θα πιάσετε αράχνες!

– Το μόνο πρόσωπο που μπορείς να αλλάξεις είναι ο εαυτός σου: Αυτό το πιστεύω ακράδαντα. Δεν μπορείτε να αλλάξετε τους ανθρώπους. Μπορείτε να αλλάξετε τον εαυτό σας μόνο. Πραγματικά, δεν χρειάζεται καν να προσπαθήσετε.για αυτο η το δέχεστε και χαλαρώνεται η φεύγετε!Τόσο απλά!Οι άνθρωποι αλλάζουν μόνο αν το θέλουν οι ίδιοι!

1655 ΜΠΑΜΠΑΣ, πατέρας, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Κι άλλες συμβουλές από έναν πατέρα:

– Ρώτησε: (Ακριβώς η συμβουλή του ήταν όποιος ντρέπεται μένει νηστικός!) Τόσα πολλά και καταπληκτικά πράγματα έχουν γίνει στη ζωή μου μόνο και μόνο επειδή ρώτησα! Δεν είναι κακό!
Κράτα τη ψυχραιμία σου (και συνέχισε να την κρατάς!) Θα μου πεις πως να κρατήσεις την ψυχραιμία σου όταν είσαι άυπνη, με εμετούς πάνω σου από το ένα παιδί και το άλλο σου τραβάει το μπατζάκι και φωνάζει πεινάωωω,εμ…

– Δες τον εαυτό σου απέξω: Εγώ αυτο κάνω προσπάθησε να σε φανταστείς απέξω και θα γελάσεις(η θα κλάψεις)άλλα δε θα φωνάξεις!

– Η ζωή δεν είναι δίκαιη: η ζωή είναι γλυκιά όμορφη,Αλλά όχι δίκαιη,και το μόνο που χρειάζεσαι είναι να την αγκαλιάσεις και να ρουφήξεις από αυτή τις καλύτερες στιγμές.

Επιπλέον, συμβουλές από έναν πατέρα:

– Επέλεξε τις μάχες σου: Ναι σε ορισμένα πράγματα πρέπει να είστε κάθετοι. Και ναι,πρέπει να παλέψετε με νύχια και με δόντια για το δίκιο σας.Είναι όμως κάποια πράγματα που ειλικρινά δίνουμε πραγματικές μάχες για αυτά χωρίς πραγματικό λόγο(ναι ναι,για σένα το λέω που προσπαθείς να κάνεις το τρίχρονο να καταλάβει ότι τώρα θα φύγει από τη κούνια…εσύ που υστεριαζεις γιατί θες να μιλήσεις τώρα με τον άντρα σου -και το τώρα είναι στις 3 το πρωί-και αυτός κοιμάται όρθιος).

– Δεν υπάρχει τίποτα εύκολο στη ζωή, μόνο διαφορετικό: Παλιά πίστευα ότι μεγαλώνοντας η κόρη μου, η ζωή θα ήταν πιο εύκολη… Μαντέψτε τι, έκανα λάθος!!!! Δεν είναι εύκολη, απλώς είναι διαφορετική και πρέπει να την απολαύσουμε.

– Πριν μιλήσεις σκέψου: Είναι απαραίτητο να τον βρίσω αυτή τη στιγμή και να τον πω γάιδαρο; Η μήπως μετά θα το μετανιώσω…Τώρα αν σε έχει βγάλει τόσο πολύ εκτός εαυτού….κάνε το παρακάτω!

– Άκου τη καρδιά σου: Η καρδία πιστεύω ποτέ δεν κάνει λάθος και αν κάνει τουλάχιστον θα είναι λάθος δικό μας και συνειδητοποιημενο!

– Ζήτα συγνώμη όχι συγχώρεση: Τι εννοώ;  Όταν κάνω κάτι που πραγματικά το μετανιώνω θα ζητήσω συγνώμη αλλά δεν θα απαιτήσω από τον άλλο να με συγχωρέσει. Θα το κάνω για να τα έχω καλά με τον αυτο μου. Όπως επίσης το να ζητάς συγνώμη και μετά να επαναλαμβάνεις το ίδιο λάθος είναι όπως τότε που ήμασταν παιδιά και αργούσαμε να γυρίσουμε και για να κλείσουμε το στόμα της μαμάς λέγαμε συγνώμη μανούλα δε θα το ξανακάνω και την επόμενη μέρα το ξανακαναμε. Αστην τη συγνώμη έτσι μη τη πεις.

Οι υπόλοιπες:

– Είναι όλα θέμα παρουσίασης: Μπορείς να πάρεις τις περισσότερες φορές αυτό που θες φτάνει να το ζητήσεις με τον σωστό τρόπο! Η συμπεριφορά ενός άλλου ατόμου δεν είναι ποτέ μια δικαιολογία,για τη δικιά σου συμπεριφορά! Αν όλοι επαναλαμβάναμε  την ευθύνη για τον εαυτό μας, και σταματούσαμε να  κατηγορούμε όλους τους άλλους για τα προβλήματά μας και τις πράξεις μας, Ο κόσμος πιστεύω θα ήταν πολύ  καλύτερος!

– Να εκτιμάς αυτά που έχεις: Αυτό και οι δυο μου οι γονείς φρόντισαν και το έβαλαν καλά στο πετσί μου και τους ευγνωμονώ. Ξέρω είναι πολύ δύσκολο, και πολύ συχνά, δυστυχώς για εμάς, δεν εκτιμάμε την αξία των πραγμάτων και των προσώπων που υπάρχουν στην ζωή μας , την περίοδο που τα έχουμε. Συνήθως παίρνουμε ως δεδομένα καταστάσεις και ανθρώπους χωρίς να αναλογιστούμε πως θα ήταν η ζωή μας αν δεν είχαμε αυτά που τώρα θεωρούμε δεδομένα!

– Να έχεις υπομονή: Μέγα πράγμα η υπομονή που την απέκτησα με τη πάροδο των χρόνων. Ναι τολμώ να πω ότι είμαι υπομονετικός άνθρωπος (οχι μα..κας μη μπερδευτούμε) και επίσης τολμώ να πω ότι η υπομονή μου είναι  αυτή που πολλές φόρες με έβγαλε ασπροπρόσωπη και με το πάνω χέρι!

Τα παραπάνω είναι αυτά που προσπαθώ να τηρώ,είναι αυτά που σε γενικές απόψεις μεγαλώνοντας με βοήθησαν να αποδεχτώ καταστάσεις και πράγματα. Σε ευχαριστώ μπαμπά! Α! Μια συμβουλή του δεν άκουσα μόνο! Είσαι μικρή για να παντρευτείς (28 χρονών).

 
via